• U 2017. Pančevo isplatilo ukupno 117,4 miliona dinara za dva automobilistička kluba

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Preko više javnih konkursnih postupaka Grad Pančevo je tokom prošle godine u gradski sport uložio 284 miliona dinara. Sportski savez od grada je dobio 22 miliona dinara, a Rukometni klub “Dinamo” 18,9 miliona dinara. Fudbalski klub “Dinamo 1945” podržan je sa 18,2 miliona dinara, a Košarkaški klub “Tamiš” sa 14 miliona dinara. Karate klub “Dinamo” dobio je 5,8 miliona dinara gradske podrške, dok  je  ŽOK (Ženski odbojkaški klub) Dinamo – 5 miliona dinara. Klub američkog fudbala “Panters” izborio se za podršku od 2,5 miliona dinara, a Fudbalski klub “Železničar” – 2 miliona dinara.

    Po konkusu a iz gradskih sredstava za sufinansiranje programa, odnosno projekata, od posebnog značaja za grad Pančevo Auto moto klubu GEB TIM iz Pančeva u 2017. godini isplaćeno je ukupno 58,7 miliona dinara. Krajem januara, tačnije 25. januara, isplaćeno je 20 miliona dinara. Što je bio prvi i drugi deo dotacije za januar. Već 2. februara, AMK GEB TIM-u isplaćeno je novih dvadeset miliona dinara iz gradskog budžeta. I to kao dve polovine dotacije za februar mesec. U martu, tačnije 6. marta 2017. godine, AMK GEB TIM dobija i dotaciju za mart – 18,7 miliona dinara.

    Kao korisnici ovog dela gradskog budžeta Pančeva u prošloj godini pojavljuju se AMK GEB TIM i Sportski savez Pančeva. Prvi, Auto moto klub GEB iz Pančeva ukupno dobija 58,7 miliona dinara a Sportski savez u ovoj podeli – 19,3 miliona dinara. Sportskom savezu se isplaćuje od kraja januara do kraja decembra. Ukupno za sufinansiranje programa/projekata za usluge rekreacije i sporta potrošeno je 78 miliona dinara.

    Po drugom konkursu, iz gradskih sredstava za sufinansiranje programa, odnosno projekata, u oblasti razvoja sporta Auto sportskom klubu NIS PETROL TIM iz Pančeva, isplaćeno je ukupno 58,7 miliona dinara. Po ovom gradskom konkursu trošilo se u drugoj polovini 2017. godine. ASK NIS PETROL TIM iz Pančeva dotaciju za jun od 30 miliona dinara dobio je već 1. juna. Gradska dotacija, u stvari “drugi deo dotacije za jul mesec” od 10 miliona dinara isplaćen je 7. jula. Krajem meseca, 24. jula, isplaćen je i prvi deo gradske dotacije od 10 miliona dinara. Dok je poslednjih 8,7 miliona gradskih dotacija, kao treći deo dotacije za jul ASK NIS PETROL TIM-u, isplaćen 28. jula.

    Ukupno po ovom konkursu za realizaciju programa/projekata u oblasti razvoja sporta grad Pančevo je platio 116.755.500 dinara. U toj raspodeli ASK NIS PETROL TIM-u pripalo je ukupno 58,7 miliona dinara.

    Prema podacima grada Pančeva dva kluba iz Pančeva – Auto moto klub GEB TIM i Auto sportski klub NIS PETROL TIM – ukupno su, preko dva konkursa u 2017. godini,  finansirani sa 117,4 miliona dinara budžetskog novca. Svaki sa istim iznosom od 58,7 miliona dinara novca iz gradskog budžeta.

    Auto moto klub GEB TIM iz gradskog knjigovodstva mogao bi biti Auto sportski klub GEB TIM koji je aktivno sportsko udruženje registrovano u Agenciji za privredne registre. Na stranom, engleskom jeziku, zvanično – Geb Racing Team. Registrovan je marta 2009. godine a važeći statut je od oktobra 2017. godine. Registrovan je za automobilizam, a sedište mu je u Pančevu, u ulici Marka Kulića 1a. Zastupnica je Rajka Gulan, sa Novog Beograda. Ona je postala zastupnica na osnovu registracione prijave za promenu podataka u registru koju je podneo Strahinja Borković. Prethodno Strahinja Borković kao zastupnik zatražio je i dobio od APR promenu imena sportskog udruženja pa je dotadašnji Auto sportski klub Borković tim – postao Auto sportski klub GEB TIM. Inače, 2013. godine, beleži APR – zastupnici Borković tima su Andrijana Kerkez sa Novog Beograda i Strahinja Borković sa pančevačke adrese.

    Prema podacima APR-a Auto sportski klub NIS PETROL TIM aktivno je sportsko udruženje. Engleski: NIS PETROL Racing Team. Upisan je u registar januara 2012. godine a statut mu je iz oktobra 2017. godine. Sedište NIS PETROL TIMA je u Pančevu, u ulici Marka Kulića 1/a. Aktuelni zastupnik kluba je Andrijana Borković sa pančevačkom adresom. APR promenu beleži oktobra 2017. godine kada na zahtev Rajke Gulan, Strahinja Borković sa pančevačkom adresom i ona – bivaju brisani kao zastupnici ASK NIS PETROL TIM-a.  Prethodna promena, sa kraja 2016. godine, je da je APR na zahtev Andrijane Borković – Rajku Gulan upisala kao zastupnicu ASK NIS PETROL TIM-a. I ovaj klub je promenio ime i to 2013. godina kada od Nisotec tima postao NIS PETROL TIM.

    Zanimljivo je da oba kluba, i GEB TIM i NIS PETROL TIM, osim iste adrese sedišta kluba – imaju istu sportsku ličnu kartu. Registrovani su za neolimpijski sport, i to automobilizam, a discipline su: Auto trke na kružnim stazama, Auto trke na brdskim stazama, Karting trke, Reli, Autoslalom, Trka ubrzanja na 402 metra.

    Prema podacima grada Pančeva dva kluba iz Pančeva – Auto moto klub GEB TIM i Auto sportski klub NIS PETROL TIM – ukupno su, preko dva konkursa u 2017. godini,  finansirani sa 117,4 miliona dinara budžetskog novca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport