• Učiteljica iz Pančeva ove godine brani titulu IBFF Miss Universe

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zorana Mitrović, Pančevka, u junu ove godine treba da odbrani titulu Miss Universe 2019, u kategoriji Fitness modela Masters 50+, godina. Ovu laskavu titulu osvojila je oktobra 2018. godine u Italiji, u Tarantu, u okviru svetske International Bodybuilding and fitness Federation  IBFF, koja broji preko 60 zemalja iz celog sveta.

    Trenira svakoga dana, a posebnu pažnju pridaje ishrani. Bez te kombinacije, vrhunski rezultati u ovom sportu su nemogući.

    Treniram redovno i posvećeno, i kao što si rekao, pazim na ishranu – trenutno sam u režimu ishrane koji se primenjuje pred takmičenje. Poslednjih 12-15 nedelja pre takmičenja koristimo izuzetno malo ugljenih hidrata. To je proteinska ishrana, a u poslednjem periodu pred takmičenje je apsolutno bez soli i ugljenih hidrata. Uz to idu zahtevni treninzi i maksimalna posvećenost, objašnjava nam Zorana Mitrović.

     

     

    Zorana insistira i na tome da ne koristi „hemiju“ pri treninzima i takmičenjima.

    Ja sam fitnes naturalista – osim mineralno-vitaminske dopune ne uzimam nikakve hemijske preparate za izgradnju  mišića, za dodatnu snagu, sagorevanje masnoće u organizmu niti za isušivanje vode iz organizma, što je veoma bitno kod definicije mišićnih vlakana u samoj završnoj fazi pred takmičenje. Propagiram zdrav način života, zdravu ishranu i veoma aktivan život, što je i moj izbor. Moja posebna preporuka je posebno usmerena ženama srednjih godina, koje smatraju da na sebi ne mogu ništa da promene i odustaju u startu od bolje verzije sebe koju svakako zaslužuju. Moje 54 godine sa ponosom ističem u svakoj prilici i svojim primerom rušim stereotipe, kaže Zorana.

    Osim što je Miss Universe 2018, ona je i u Mostaru, juna 2018. godine postala prvak Balkana u okviru WFF (World Fitness federation) federacije. Takođe je nosilac titule vicešampiona na IBFF Svetskom prvenstvu  2018, održanom u Sloveniji, u Brežicama, juna 2018. goidne. Zanimalo nas je gde ova šampionka trenira.

    Treniram ovde u Pančevu u teretani Fit sport health & fitness club i jako sam zadovoljna uslovima u kojima radim.

     

    Svaki sport i svaki vrhunski rezultat osim talenta, odricanja i vrednog rada zahteva i novac.

    Pripreme i sama takmičenja zahtevaju ozbiljna finansijska sredstva. Do sada sam se finansirala sama, refinansirajući kredite. Međutim više prostora za to nema u nedogled, te sam sada u potrazi za sponzorima.

    Naša Miss Universe nije samo vrhunska sportistkinja, ona je izuzetna i u svom poslu, a ako niste znali, Zorana je učiteljica. Radi u Osnovnoj školi „Stevica Jovanović“. U aprilu ove godine njenom učiteljskom umeću stiglo je i međunarodno  priznanje. Postala je punopravni član Asocijacije najboljih nastavnika Ex YU,  ispunivši propisanie kriterijume Asocijacije ANN EX YU.

    Zorana svojim radom pokazuje dokle idu granice  i šta se sve može postići  upornošću, posvećenošću i radom. Ogromna šteta za Pančevo bi bila da zbog nedostatka novca naša vredna pančevačka ovu titulu preda bez borbe. Nadamo se da do toga neće doći i svim srcem smo uz nju.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Zorana Mitrović, Pančevka, u junu ove godine treba da odbrani titulu Miss Universe 2019, u kategoriji Fitness modela Masters 50+, godina. Ovu laskavu titulu osvojila je oktobra 2018. godine u Italiji, u Tarantu, u okviru svetske International Bodybuilding and fitness Federation  IBFF, koja broji preko 60 zemaljaiz celog sveta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport