• Važna pobeda rukometašica ‚‚Pančeva“ na kraju jesenjeg dela prvenstva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva u Super B ligi za rukometašice ekipa ‚‚Pančeva“ je u Hali sportova ostvarila veoma važnu pobedu protiv ekipa ‚‚Metalca“ iz Kraljeva rezultatom 30:26 (10:4). Do četvrte vezane pobede u prvenstvu Pančevke su došle odličnom igrom, borbenošću i psihičkom stabilnošću koja ih je krasila i u mementima kada im na terenu nije sve polazilo za rukom, pa sa dva nova osvojena boda (ukupno devet) prvi deo prvenstva završavaju na 6. mestu. 

    Rukometašice ‚‚Pančeva“ odigrale su možda i najbolji meč u sezoni pred svojim navijačima. Bile su efikasne, kostistile prilike koje stvorile, igrale brzo sa dosta kontranapada i ono što je najvažnije nisu odustajale. U prvom poluvremenu su posle 20 minuta igre imale sedam golova prednosti (10:3), ali su gošće iz Kraljeva pre svega akcijama preko pivota Milice Živković uspele da na odmor odu sa pristojnim zaostatkom (14:10). U velikom delu susreta je ekipa ‚‚Metalca“ u odbrani igrala sa pet igrača na liniji 6 metara i ‚‚flaseterom“ na Maji Radojčin, što je meč, i kada je domaća ekipa imala visoku prednost, činilo veoma neizvesnim. Takva igra im je omogućila da u dva navrata u drugom poluvremenu smanje prednost rukometašica ‚‚Pančeva“ na dva gola zaostatka (17:15; 27:25 u 57. minutu), ali su one oba puta zahvaljujući iskustvu i velikom broju rapsoloženih igračica u napadu, uspele da se odlepe. Tri minuta pre kraja golom Milene Živković pančevačke rukometašice su prelomile meč u svoju korist i sigurno i efikasno ga privele kraju. Veliki značaj ovom rezultatu daje činjenica da su u poslednjih deset minuta utakmice rukometašice ‚‚Pančeva“ osam minuta imale igračicu manje na terenu.

    Najefikasnija igračica susreta je bila Ivana Tanelov sa 7 postignutih golova. Maja Radojčin joj se pridružila sa 6 golova, pet je postigla kapiten ‚‚Pančeva“ Svetlana Ničevski, dok su po četiri dale Marija Milićević i Mila Beader. Gostujući tim je predvodila Milica Živković sa 6 golova, dok su Maja Mihajlov i Jovana Dragosavljević postigle po 4 gola. 

    Iako su sezonu započele sa mnogo problema i lošijim rezultatima rukometašice ‚‚Pančeva“ su sa četiri pobede u nizu popravile utisak i pokazale kvalitet koji neosporno poseduju. 

    – Moram da kažem da je ovo timska pobeda i da su devojke dale poslednji atom snage i energije, što je i publika znala da nagradi. Borili smo se, nismo imali sreće u privih nekoliko kola, nismo se poznavali, privikavali smo se na sistem rada, imali smo dosta povreda i nekako smo se skupili. Skupili smo snage, energije, volje i želje i na kraju se to sve vratilo kroz ove četiri utakmice. Sigurno mnogo vedriji dočekujemo nastavak prvenstva sa devet bodova, nego da ih nismo toliko osvojili, izjavio je vidno zadovoljan Igor Šulović.  

    Jesenji deo sezone u Super B rukometnoj ligi za žene završava se ovog vikenda, a do prolećnog dela, koje počinje u martu 2016. godine, ekipa ‚‚Pančeva“ će pokušati da sanira sve povrede igračica, da dovede nekoliko adekvatnih pojačanja i da se što bolje pripremi za nasatavak takmičenja, u kojem trener Igor Šulović smatra da će njegova ekipa predstavljati pozitivno iznenađenje

    T.M.

     

    U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva u Super B ligi za rukometašice ekipa ‚‚Pančeva“ je u Hali sportova ostvarila veoma važnu pobedu protiv ekipa ‚‚Metalca“ iz Kraljeva rezultatom 30:26 (10:4). Do četvrte vezane pobede u prvenstvu Pančevke su došle odličnom igrom, borbenošću i psihičkom stabilnošću koja ih je krasila i u mementima kada im na terenu nije sve polazilo za rukom, pa sa nova dva osvojena boda (ukupno devet) prvi deo prvenstva završavaju na 6. mestu. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]