• Veče hrabrih boraca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U nedelju je u našem gradu održano Veće borilačkih veština, 9. “Kombat čelendž” u organizaciji Udruženja sportista “Srpska Sparta” na kojem su se neki od najboljih domaćih boraca nadmetali u disciplinama MMA i K1. Na turniru nastupilo je tri pančevačka takmičara, a pobede su ostvarili Dalibor Dača Milutinović i Marko Radaković, dok je odlukom sudija Vladimir Jovanović – Maradona izgubio od Jusufa Hajrovića iz Novog Pazara.

    “Srpska Sparta” je svim poklonicima borilačkih vestina priredila još jedan spektakl o kojem će se dugo pričati. Ono što je privuklo veliki broj gledaoca u Halu sportova na Strelištu su kvalitetni takmičari u čijim očima sinoć niste mogli da vidite strah, dobri udarci, taktiziranje, različite tehnike borbe u parteru i veliko srce boraca, koji se, čak i na ivici poraza, nijednog momenta nisu predavali. Organizator je u program za “Combat Challange 9″ uvrstio dve MMA borbe u amaterskoj konkurenciji, dve borbe u disciplini K1, a na kraju su u četiri meča nastupili profesionalni MMA takmičari.

    Razumljivo, njihovi mečevi su bili najinteresantniji i prava poslastica za sve prisutne. Dalibor Milutinović je za protivnika imao Bojana Poškuričića iz Kraljeva u kategoriji preko 93 kg. Iako je u jednom momentu bio na leđima u podređenom položaju Milutinović je uspeo da se izvuče iz tog zahvata i kasnije u drugoj rundi iskoristi bolju fizičku kondiciju i svojim najačim oružjem, nogama, nokautira protivnika. Slično je protekao i susret između Pančevca Marka Radakovića , člana MMA kluba “Crvena Zvezda”, i Stefana Pijuka člana “Akademije Vitez” iz Deliblata. Dugo su se ova dva borca do 77 kg rvala. Nekoliko puta su obojica bili u podređenom položaju u parteru, ali je 25-ogodišnji Pančevac bio spretniji i sa nekoliko brzih i preciznih udaraca poslao protivnika na pod.

    Šlag na tortu ove zanimljive i odlično organizovane večeri borilačkih veština bio je meč u kategoriji do 84 kg između najiskusnijih na ovom turniru Vladimira Jovanovića, člana “Srpske Sparte” i Jusufa Hajrovića iz ovog Pazara. Dva snažna protivnika su od starta pokazala veliko poštovanje prema protivniku, ne želeći da brzopletim potezima dovedu sebe u lošu poziciju. Kada su pali u parter obojica su imali prednost, ali nijedan svoju dobru poziciju nije uspeo da iskoristi da još u prvoj rundi zavši meč, jer je protivnik na leđima uspevao da se odbrani. I druga runda imala je sličan tok, ali je Novopazarac na nogama uspeo da zada više udaraca, a kako je takmičarima krajem druge runde ponestalo daha, Maradona je morao da čestita protivniku na pobedi sudijskom odlukom.

    Deveti “Combat Challenge” organizovan je uz podršku Grada Pančeva, a kao i prethodni i ovaj je imao humanitarni karakter. Prihod od oko 500 prodatih ulaznica biće prosleđen deci ometenoj u razvoju i socijalno ugroženim porodicama sa četvro i više dece iz Starčeva. Oni će podeliti oko 100.000 dinara.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]