• Vojvodina slavila u prepunoj Hali na Strelištu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Rukometaši „Vojvodine“ potvrdili su epitet najbolje ekipe u Srbiji, pošto su sinoć u prepunoj Hali na Strelištu savladali pančevački „Dinamo“ rezultatom 25:28, na poluvremenu (12:16) u derbiju 7. kola Super lige Srbije. Prekinuvši niz od četiri vezane pobede, izabranici Ivana Petkovića nisu uspeli da naprave još jedno iznenađenje u elitnom rangu takmičenja. Imala je „Vojvodina“ rezultatsku prednost tokom čitavog susreta, ali se „Dinamovi“ igrači nošeni odličnim navijanjem publike i paklenom atmosferom nisu predavali. Međutim, svaki put kada su trebali da prelome rezultat u svoju korist, „žuto-crni“ su pravili greške. Previše promašenih zicera, kao i sjajne odbrane golmana „Voše“ Luke Arsenića su stvari koje su sputavale domaći tim da napravi novu senzaciju u Superligi. Na kraju zaslužena pobeda „Vojvodine“, ali se mora odati i priznanje domaćinima na izuzetnoj borbenosti. Stiče se utisak da je „Dinamo“ ipak mogao bolje, pre svega opuštenije i strpljivije, da odigra utakmicu protiv šampiona Srbije, jer svakako ima kvalitet za to. Zbog toga ostaje žal i gorak ukus u ustima svakog Pančevca koji je posmatrao ovaj duel u Hali na Strelištu.

    Najefikasniji u redovima „Dinama“ bio je iskusni Srđan Komlanov sa deset postignutih golova. Na drugoj strani najbolji je bio golman Luka Arsenić, koji je za „013 INFO“ izjavio da mu je posebno bila čast što je igrao u Pančevu, pred najboljom publikom u Srbiji.

    „Iskreno, meni je zaista prelepo bilo igrati večeras i sa velikim nestrpljenjem sam iščekivao ovo gostovanje. Pančevo je dokazalo, da je sa pravom trenutno najlepše mesto za igranje rukometa u  Srbiji. Puna Hala, sjajna publika i prava paklena atmosfera. „Dinamova“ ekipa je dobar sklad starijih i mlađih igrača koji ove sezone pružaju odlične igre. Zbog svega toga smo imali veliki motiv protiv njih, to smo i dokazali na terenu i na kraju zasluženo slavili“.

     

    Šef struke „Dinama“ Ivan Petković svestan je da je njegova ekipa mogla bolje da odigra, ali nije nezadovoljan nakon poraza od šampiona države.

    „Desilo se upravo ono čega sam se pribojavao. Pokušao sam da opustim igrače čitave nedelje, ali su oni pokazali preveliki respekt prema rivalu. Jedna šampionska „Vojvodina“ ne može se pobediti ako se promaši 20 zicera. Nisam nezadovoljan, borili smo se i dali smo sve od sebe. Da smo realizovali neke od izglednih prilika, utakmica bi bila još neizvesnija. Igrali smo protiv šampiona, koja je veoma iskusna ekipa i koja je kažnjavala svaku našu grešku. Na kraju, hteo bih da se zahvalim predivnoj publici koja je napunila Halu. Ja se nadam da su bili zadovoljni, što se tiče igre mojih momaka. Jednostavno, takav je sport i takav je život, danas pobediš, sutra izgubiš. Nećemo praviti tragediju oko poraza, nastavljamo sa radom i spemamo se za naredne izazove“.

    Nakon 7 odigranih kola u Superligi „Dinamo“ je zauzeo treće mesto s 10 bodova, „Vojvodina“ je druga s 11, dok je na čelu tabele „Crvena zvezda“ sa 13 bodova.

    U 8. kolu „Dinamov“ tim očekuje još jedan pravi izazov. Narednog vikenda u Hali na Strelištu gostuje lider šampionata beogradska „Crvena zvezda“ i to će biti prilika za se Pančevce da uživaju u novom rukometnom spektaklu.

    Rukometaši „Vojvodine“ potvrdili su epitet najbolje ekipe u Srbiji, pošto su sinoć u prepunoj Hali na Strelištu savladali pančevački „Dinamo“ rezultatom 25:28, na poluvremenu (12:16) u derbiju 7. kola Super lige Srbije. Prekinuvši niz od četiri vezane pobede, izabranici Ivana Petkovića nisu uspeli da naprave još jedno iznenađenje u elitnom rangu takmičenja. Imala je „Vojvodina“ rezultatsku prednost tokom čitavog susreta, ali se „Dinamovi“ igrači nošeni odličnim navijanjem publike i paklenom atmosferom nisu predavali. Međutim, svaki put kada je trebalo da prelome rezultat u svoju korist, „žuto-crni“ su pravili greške. Previše promašenih zicera, kao i sjajne odbrane golmana „Voše“ Luke Arsenića su stvari koje su sputavale domaći tim da napravi novu senzaciju u Superligi. Na kraju zaslužena pobeda „Vojvodine“, ali se mora odati i priznanje domaćinima na izuzetnoj borbenosti. Stiče se utisak da je „Dinamo“ ipak mogao bolje, pre svega opuštenije i strpljivije, da odigra utakmicu protiv šampiona Srbije, jer svakako ima kvalitet za to. Zbog toga ostaje žal i gorak ukus u ustima svakog Pančevca koji je posmatrao ovaj duel u Hali na Strelištu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport