• Danas je Svetski dan radija: Srbiji sledi digitalizacija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Svetski dan radija obeležava se danas širom sveta, a Srbija ovaj datum dočekuje sa 280 radio-stanica sa dozvolama za rad, podatak je REM-a.  

    Istraživanja slušanosti, koja su tokom prošle godine rađena u svetu, pokazala su da građani imaju poverenje u ovaj medij i da uprkos novim tehnologijama slušanost radija u Americi i zapadnoj Evropi raste. Kada je reč o našoj zemlji, predsednica jedinog Udruženja radio-stanica RAB Srbija Maja Rakovic, koja je i vlasnica beogradskog Naxi radija, izjavila je da naše radio-stanice spremno prihvataju sve ono što donose moderne tehnologije i savremeno doba, pa tako popularnost radija i u Srbiji raste.

    – Svetski radijski formati, najsavremeniji softveri i moderna tehnika za emitovanje programa naša su sadašnjost. Srećna sam što svi prepoznaju potencijal radija i što je ovo medij koji ima mogućnost da raste još više – kaže Maja Rakovic.

    Ona podseća da  radio nije, kako se prognoziralo, ugrozila pojava televizije ili interneta, te je u tome njegova snaga.    
    – Istraživanja pokazuju da danas ljudi slušaju radio više nego ikada, zahvaljujući pametnim telefonima i brojnim striming aplikacijama. Kao predsednica reprezentativnog radijskog udruženja RAB Srbija uvek iskoristim priliku da svim poslovnim saradnicima skrenem pažnju na to koliko važnu ulogu radio ima u našim životima. Znajući sve to, svi važni brendovi su shvatili da je biti prisutan na radiju od krucijalne važnosti za njihov opstanak na tržištu – izjavila je predsednica RAB Srbija i na kraju poručila:
    – Rast radijske industrije kod nas, biće moguć sve dok na umu budemo imali naš čuveni slogan – Radio je prijatelj. O tome treba misliti i sada, kada nam u Srbiji sledi digitalizacija radija, što će biti novi i veliki izazov za sve nas.

    RAB Srbija je povodom obeležavanja 13. februara – Svetskog dana radija, za sve svoje članica pripremila džingl koji će danas biti puštan na talasima 129 radio-stanica.

    Svetski dan radija obeležava se danas jer je 1946. godine osnovan Radio Ujedinjenih nacija, a 2013. godine Generalna skupština UN formalno je usvojila UNESCO-vo proglašenje Svetskog dana radija.

    Svetski dan radija obeležava se danas širom sveta, a Srbija ovaj datum dočekuje sa 280 radio-stanica sa dozvolama za rad, podatak je REM-a.  

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]