• Godišnji koktel OEBS-a

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Misija OEBS u Srbiji je u utorak, 12. decembra, u Hotelu ,,Hajat” u  Beogradu organizovala godišnji koktel, kada su dodeljene nagrade pojedincima.  

    Šef Misije OEBS-a Andrea Oricio rekao je da OEBS prepoznaje pojedince čiji je rad u skladu sa ciljevima i vrednostima ove organizacije.

    – Ova godina je bila godina uspeha i za Srbiju i za Misiju OEBS-a. Naša saradnja i partnerstvo sa institucijama i vladom zemlje, civilnim društvom i medijima, doprinela je znatnom napretku i u kvalitativnom i u kvantitativnom smislu. OEBS je ovde da pomogne Srbiji i njenim institucijama ali i građanima da ostvare potpuno funkcionalan demokratski sistem ukorenjen u vladavini prava –  rekao je ambasador Oricio.

    On je istakao da je Misija OEBS-a dala podršku za uspostavljanje mreže tužilaštva za organizovani kriminal u jugoistočnoj Evropi, koja će omogućiti lakšu razmenu podataka i borbu protiv organizovanog međunarodnog kriminala.

    Nagrade ,,Ličnost godine” na svečanosti su dodeljene direktorki organizacije civilnog društva “Impuls” iz Tutina Dženeti Agović, poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković, zamenici republičkog javnog tužioca Tamari Mirović, advokatu u oblasti medijskog prava Milošu Stojkoviću i predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću.

    U obrazloženju nagrada navedeno je da je Dženeta Agović priznanje dobila za zalaganje u rešavanju izazova u oblasti ljudske bezbednosti na lokalnom nivou, negujući inkluzivan pristup radu, Brankica Janković za doprinos u borbi protiv diskriminacije i promovisanje jednakosti i tolerancije, Tamara Mirović za doprinos u oblasti poštovanja ljudskih prava u krivičnom pravosudu, Miloš Stojković za posvećenost slobodi medija i razvoju medijskog zakonodavstva, a Nedim Sejdimović za doprinos zaštiti slobode medija, standarda profesionalnog novinarstva i poboljšanja informisanja na jezicima nacionalnih manjina.

    Svečanosti dodele nagrada u beogradskom hotelu Hajat prisustvovali su predstavnici civilnog društva, vojske, diplomatskog kora, verskih zajednica i drugi.

    Misija OEBS u Srbiji je u utorak, 12. decembra, u Hotelu ,,Hajat” u  Beogradu organizovala godišnji koktel, kada su dodeljene nagrade pojedincima.  

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]