• Lekari mogu onlajn da prijave nasilje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Lekari koji su tokom obavljanja posla izloženi verbalnom ili fizičkom nasilju od 9. avgusta to mogu prijaviti onlajn na internet stranici Lekarske komore Srbije.

     

    Komora je u saopštenju navela da je uvela onlajn prijavu nasilja jer se zalaže za borbu protiv svih oblika nasilja u društvu i smatra da nasilno ponašanje prema zdravstvenim radnicima ne sme da bude tolerisano.
     
    Direktor LKS Milan Dinić rekao je da lekari prijavom nasilja na radnom mestu istovremeno pomažu i cilj Komore da predlaži izmene zakona i insistira na uvođenju preventivnih mera u zdravstvene ustanove kako bi se smanjilo fizičko, ali i verbalno nasilje kom su izloženi zaposleni u zdravstvenim ustanovama.
     
    „Nasilje nad zdravstvenim radnicima je neprihvatljivo i želimo da ohrabrimo kolege da prijave svaki vid nasilja koji dožive na radnom mestu. Tolerisanje nasilnog ponašanja prema zdravstvenim radnicima za posledicu nema samo rast nezadovoljstva zaposlenih, već i opadanje kvaliteta zdravstvenih usluga za građane“, rekao je Dinić.
     
    Odluke o pokretanju onlajn prijave nasilja, kao i sprovođenje ankete o nasilju među zdravstvenim radnicima donete su na sastanku Komisije za bezbednost zdravstvenih radnika Ministarstva zdravlja Srbije održanom 25. jula. Na sastanku je odlučeno i da se uskoro preduzmu konkretne mere da bi se povećala bezbednost zdravstvenih radnika na radnom mestu i podigla svest u javnosti o problemu izloženosti zdravstvenih radnika različitim vidovima nasilja.

    Lekari koji su tokom obavljanja posla izloženi verbalnom ili fizičkom nasilju od 9. avgusta to mogu prijaviti onlajn na internet stranici Lekarske komore Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]