Kompjuter Foto: pixabay
Srbija

Nastavni kadar nije prepreka za uvođenje informatike

Izvor: 
Novosti Pet, 09/09/2016 - 14:55

Sekcija nastavnika informatike Srbije očekuje uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u školama i nadaju se da će se status tog predmeta promeniti do početka sledeće školske godine.

Predsednica Sekcije nastavnika informatike Srbije, Bojana Satarić, izjavila je da nastavni kadar nije prepreka za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u školama i da se u sekciji iskreno nadaju da će se status tog predmeta promeniti do početka sledeće školske godine.

– Istraživanje Ministarstva prosvete, sprovedeno u maju, pokazalo je da od 1.017 škola iz reprezentativnog uzorka, samo 15 nema adekvatne uslove. Da li 1,5 odsto škola treba da bude razlog da još jedna generacija ne dobije obrazovanje u skladu sa vremenom u kome živi, rekla je Bojana Satarić.

Opširnije na sledećem linku.

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove