• Novosti: Medicinskim sestrama povišica 15 odsto

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Plate medicinskih sestara i tehničara mogle bi da porastu 15 odsto, pišu Novosti.

     

    To bi za medicinske sestre u bolnicama i kliničkim centrima u proseku bilo po 6.200 dinara više. Tako bi njihova mesečna zarada, bez minulog rada i dodataka, bila oko 47.500 dinara, piše list. 
     
    Korekcija zarada koja se, prema rečima ministra zdravlja Zlatibora Lončara, očekuje za tri-četiri meseca, prema saznanjima lista, planirana je i za lekare, ali u manjem procentu nego za sestre.
     
    Procenat povećanja još nije definitivno utvrđen, ali resorno ministarstvo, prema saznanjima Novosti, trenutno pravi kalkulaciju za povećanje od 15 odsto.
     
    U zdravstvenom sistemu Srbije ima oko 54.000 medicinskih sestara i tehničara.
     
    Ići će se na maksimalno moguće povećanje plata za sestre koje realno može da se finansira iz zdravstvene kase, a da li će to biti baš čitavih 15 odsto ili, ipak, nešto malo manje, naše službe trenutno preračunavaju„, kaže izvor lista iz Vlade Srbije.

    Plate medicinskih sestara i tehničara mogle bi da porastu 15 odsto, pišu Novosti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]