Srbija

Od 1. januara povećanje minimalne cene rada

Izvor: 
Beta Sub, 10/09/2016 - 18:17

Minimalna cena radnog sata u Srbiji od 1. januara 2017. godne iznosiće 130 dinara po satu, saopšteno je u subotu, 10. septembra, nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

– To će činiti značajno povećanje od 1.586 dinara, pri čemu će minimalna mesečna zarada biti 22.620 dinara, rekao je ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je rekao da je ekonomija u Srbiji napredovala, tako da su u vladi smatrali da ima prostora za povećanje minimalne cene rada.

– Politika ove vlade je da delimo koliko smo zaradili i da svaki napredak osete građani, istakao je Vulin.

Minimalna cena rada za ovu godinu iznosila je 121 dinar. Najnovije vesti

Društvo
Pančevo, snimak s robne kuće

Zašto je Pančevo tu gde jeste?

Tražeći zgodno mesto za formiranje gradskog naselja na banatskoj strani, najstariji Pančevci, "Bansiflije" su u srednjem veku našli suvi ocediti plato pored toka Tamiša i ovde osnovali Pančevo. 

Srbija

Umro Predrag Cune Gojković

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju