• Od ponedeljka zapisnici digitalnim putem, lakše do odštete

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je danas da će od ponedeljka početi sa radom sistem za digitalno prosleđivanje zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije Udruženju osiguravača Srbije, koji će omogućiti građanima da brže i efikasnije ostvare svoja prava.

    „Zapisnik o uviđaju, koji sačine, saobraćajni policajci ubuduće će slati direktno na server Udruženja osiguravača Srbije, tako da građani više neće morati da dolaze u policiju da lično uzimaju zapisnik, niti će više plaćati taksu za izdavanje njegove papirne verzije. Zahvaljujući ovom sistemu osiguravajuće kuće će  građanima moći da u najkraćem mogućem roku isplate odštetu“, rekao je Stefanović, koji je prisustvovao prezentaciji rada ovog sistema u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi „Zapad“ u Novom Sadu.

    Ministar je istakao da se ova procedura digitalne razmene dokumenata odnosi isključivo na saobraćajne nezgode u kojima je nastala samo materijalna šteta, a za koje je vršen uviđaj od strane policije.  

    „Uvođenjem ovog sistema, Ministarstvo unutrašnjih poslova je nastavilo da digitalizuje svoje usluge za vozače, kao što smo to već uradili i sa produžavanjem vozačkih i saobraćajnih dozvola i polaganjem vozačkih ispita“, rekao je Stefanović, koji se zahvalio Udruženju osiguravača Srbije koje je zajedno sa MUP -om razvilo ovu aplikaciju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]