• Odbojkašice Srbije odbranile titulu šampiona Evrope

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Odbojkašice Srbije odbranile su titulu na Evropskom prvenstvu, pobedivši Tursku sa 3-2 u setovima.

     

    One su do pobede došle u prepunoj dvorani u Ankari, po setovima – 21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13.
     
    Izabranice Zorana Terzića su nastavile da ostvaruju odlične rezultate, te odbranile tron Evrope, nakon što su prošle godine postale prvakinje sveta. Naše odbojkašice su uspele da osvoje zlatnu medalju sa svih devet pobeda na prvenstvu, pobedivši Tursku drugi put, posle trijumfa u grupnoj fazi. 
     
    Najefikasnija odbojkašica u redovima novog-starog prvaka Evrope bila je Tijana Bošković sa 23 osvojena poena, dok su Brankica Mihajlović i Mina Popović dodale po 11. U redovima poražene ekipe bolja od ostalih bila je Hande Baladin sa 11 poena.
     
    Do novog zlata odbojkašice su došle posle preokreta, pošto su izgubile prvi set nakon što su ga odlično započele. No, to ih nije sputalo da pokažu igru koja ih je krasila tokom čitavog toka turnira i da osvoje zlato, iako je publika u Ankari zdušno navijala za reprezentaciju Turske.
     
    Ipak, Maja Ognjenović i drugarice su još jednom pokazale da imaju „čelične“ živce i u epskom finalu uspele da dođu do najsjajnijeg odličja.
     
    Iako su dobro započele prvi set, na servis Naz Ajdemir Akiel Turkinje vezuju šest osvojenih poena i praktično stižu do prvog seta. U drugom setu ipak odbojkašice Srbije podižu nivo igre, pogotovo u odbrani i stižu do izjednačenja u setovima, a nakon trećeg stižu i do vođstva.
     
    I u četvrtom su setu izabranice selektora Srbije Zorana Terzića igrale dobro i pri rezultatu 18:15 imale kontru za velikih „plus 4“, no i nisu je iskoristile, a onda je proradio blok Turkinja, koji im je i doneo izjednačenje u setovima.
     
    U petom setu smo videli pravu dramu, povele su odbojkašice Turske, ali je Srbija vezala 5 osvojenih poena na servis Bjanke Buše i preokrenula tok utakmice, a onda je usledila prava rezultatska „klackalica“, u kojoj su više snage, kvaliteta i volje imale zlatne srpske odbojkašice, te i sasvim zasluženo osvojile novo zlato.
     
    Ovo je bila treća zlatna medalja za Srbiju na EP u istoriji, ujedno treća u poslednjih pet prvenstava (osvojeno zlato 2011), na kojima im je najgori plasman bio četvrto mesto.
     
    Bronzanu medalju osvojila je Italija, koja je prethodno u meču za treće mesto u tri seta pobedila Poljsku. Naredni kontinentalni šampionat za odbojkašice održaće se u Srbiji 2021. godine.
     
    Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije biće sutra u 21 čas svečano dočekana ispred Skupštine Beograda.

    Odbojkašice Srbije odbranile su titulu na Evropskom prvenstvu, pobedivši Tursku sa 3-2 u setovima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

    Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je za RTS da će gas za privredu od maja biti jeftiniji za 15 odsto. Do kraja godine obećava i priključenje oko 70.000 domaćinstava na […]