• Policajci bez oznaka u kontroli na motociklima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Učesnike u saobraćaju kontrolisaće i policajci na motociklima bez policijskih obeležja.

    Opšte stanje bezbednosti saobraćaja nije se promenilo u poređenju s prošlom godinom, kažu u MUP-u, i dodaju da su prekoračenje brzine, nepropisno preticanje i odsustvo upotrebe sigurnosnih pojaseva i dalje najčešći prekršaji.
     
    Jedan od većih problema je upotreba mobilnih telefona. Zato su u MUP-u izdvojili veći broj motocikala bez policijskih obeležja koji će prilaziti vozačima koji telefoniraju i sprovoditi ih do prve patrole.
     
    „Vozač baca telefon kada vidi patrolu. Zato smo mi ove godine već sproveli akcije sa motorima bez obeležja policije, tzv. presretače“, kaže Boban Milinković iz Saobraćajne policije.
     
    Policajci na motociklima kontrolisaće i upotrebu pojaseva. U MUP-u kažu da je cilj svih kontrola da se smanji brzina i time spreče udesi sa tragičnim posledicama.
     
    Stručnjaci upozoravaju da prekoračenje brzine od samo 10 kilometra na sat više u naseljenim mestima može izazvati nesreću.
     
    „Na onom mestu gde bi se vozilo koje je išlo 50 kmč zaustavilo, vozilo koje se kretalo 60 kmč ima brzinu od 40 kmč. Ako tom brzinom udarite pešaka, svaki peti pešak će poginuti“, ističe Boris Antić sa Saobraćajnog fakulteta.
     
    Pored kontrole brzine i upotrebe mobilnih telefona, svake večeri tokom praznika biće i alko-testova. Ali te testove vozači mogu da očekuju i tokom dana, prilikom rutinskih provera, kažu u MUP-u. Podsećaju da je sve više vozača koji čak i u prepodnevnim časovima imaju mnogo veći promil aklohola u krvi nego što je dozvoljeno.

    Učesnike u saobraćaju kontrolisaće i policajci na motociklima bez policijskih obeležja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija