• Porodice nastradalih u saobraćajnim nesrećama tražiće pravdu u Strazburu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Porodice žrtava saobraćajnih nesreća nezadovoljne su „sramotnim presudama“ koje dobijaju osuđenim vozači, zbog čega apeluju na vlasti da pooštri kaznene mere.

     

    „Novosti“ pišu da porodice najavljuju da će, ako treba, svi zajedno pravdu potražiti pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.
     
    Nakon presude kojom je Teodor Jovićić (23) osuđen na godinu i po dana, pošto je na Futoškom putu šleperom usmrtio Spasoja Miloševića (25) iz Deonice kod Jagodine, Spasojevom ocu Radosavu obratio se Marinko Pavlović iz Loznice, čija je žena takođe nastradala u saobraćajnoj nesreći.
     
    „Ubica moje supruge osuđen je na šest meseci, uslovno na dve godine. Nisam se ni žalio na presudu. Nadam se onom sudu kome niko ne može da promakne“, poruka je Pavlovića.
     
    Milošević i Pavlović sada pozivaju sve one koji su doživeli slične tragedije i nisu zadovoljni presudama da im se jave kako bi zajedno pokušali da apeluju na nadležne da pooštre kazne za izazivanje saobraćajne nesreće.
     
    „Ako se bezuspešno budemo obraćali nadležnima u Srbiji, onda ćemo pravdu potražiti u Strazburu. Advokat mi je rekao da je presuda sveto pismo i da u Srbiji ne možemo više ništa da uradimo. Kad nismo mi mogli ništa da uradimo, onda bar drugima da pomognemo“, dodaje Pavlović za „Novosti“.
     
    Presudom je nezadovoljna i porodica Dragane Milanović (29) koja je nastradalo nakon što je udarena kolima. Viši sud u Jagodini krivca je najpre osudio na šest godina, da bi Apelacioni sud u Kragujevcu kaznu smanjio na tri godine.
     
    „To je sramota. On je upravljao sa 2,42 promila alkohola u krvi. Ko god sedne pijan u auto, čini ubistvo s umišljajem. Za to ne treba da postoje olakšavajuće okolnosti“, zaključila je Draganina majka, Miloranka, koja će se pridružiti inicijativi Pavlovića i Miloševića. 
    Autor: Novosti.rs

    Porodice žrtava saobraćajnih nesreća nezadovoljne su „sramotnim presudama“ koje dobijaju osuđenim vozači, zbog čega apeluju na vlasti da pooštri kaznene mere.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]