• Prijave protiv poznatih ličnosti zbog propagiranja nevakcinacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grupa lekara i roditelja iz više gradova Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv javnih ličnosti koje su propagirale nevaksinisanje dece.

     

    Ranije je najavljeno da će krivične prijave dobiti Maja Volk, Miroljub Petrović i Jelena Karleuša, ali Prva tv ne navodi ko su poznate ličnosti protiv kojih su sad podnete prijave.
     
    Navodi se da, kada javne ličnosti svoje stavove o nečemu važnom kao što je vakcinacija iznose na ovaj način, građani ostaju potpuno zbunjeni.
     
    Iz udruženja „Pedijatrija zasnovana na dokazima“ kažu da strah kod roditelja izaziva pojava epidemije malih boginja među nevakcinisanima i izazivanja panike.
     
    Mi nećemo da radimo ono što se radi u Rumuniji, samo da prebrojavamo bolesne i mrtve. Neko mora zbog toga da odgovara i postoji zakonski osnov„, kaže pedijatar Tomislav Stevanović.
     
    Na pitanje da li tužitelji imaju slučaj na sudu, Stevanović odgovara sa „da, za širenje panike“.
     
    Za epidemiju ne sve dok se ne desi slučaj. Ako neko dete bude imalo upalu pluća i umre oni će biti odgovorni„, navodi ovaj pedijatar.
     
    Podsetimo, osim javnih ličnosti koje pozivaju na nevakcinaciju grupa lekara i roditelja iz više gradova Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv psihijatra Jovane Stojković zbog, kako navode, neetičkog rada i širenja panike protiv vakcinisanja dece.
     
    Udruženja „Građani protiv šarlatanstva“ i „Pedijatrija zasnovana na dokazima“ oformila su grupu koja je pravnim putem krenula u borbu protiv antivakcinaša. 
     
    Od početka oktobra u Srbiji su registrovana 238 obolela od malih boginja. Najmlađi pacijent je beba od tri meseca. Svi oboleli su nevakcinisani ili nepoznatog vakcionalnog statusa.

    Grupa lekara i roditelja iz više gradova Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv javnih ličnosti koje su propagirale nevaksinisanje dece.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]