• Protest „Novinari protiv fantoma“ sutra od 18 časova ispred zgrade Vlade Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grupa za slobodu medija održaće u sredu 16.oktobra od 18 časova protest ispred zgrade Vlade Srbije pod nazivom „Novinari protiv fantoma“.

     

    „Novinari i drugi medijski radnici u Srbiji svakodnevno su izloženi uvredama, pritiscima, omalovažavanju, pretnjama, zastrašivanju… U svojoj smo zemlji, a radimo i živimo u neprijateljskom okruženju. Nemamo podršku ni policije, ni pravosuđa, a ponajmanje vlasti. Naprotiv, odavno je postalo jasno da u Srbiji nema sigurnosti za novinare i druge medijske radnike koji časno rade svoj posao“, navodi se u saopštenju Grupe za slobodu medija.

    Grupa dodaje da su namere vlasti jasne – da ugase sve medije koji svoju uređivačku politiku ne podređuju političkoj promociji i propagandi za potrebe Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića.

    „Okupimo se da zajedno javno saopštimo da ne pristajemo na okupaciju medijskog prostora. Pokažimo da smo protiv političkog, fizičkog i finansijskog ugnjetavanja slobodnih novinara i medija. Zahtevajmo da se zaustavi nasilje prema onima koji slobodno govore i misle, koji odgovorno i pošteno rade svoj posao“, piše u saopštenju Grupe za slobodu medija.  

    Grupa za slobodu medija održaće u sredu 16.oktobra od 18 časova protest ispred zgrade Vlade Srbije pod nazivom „Novinari protiv fantoma“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]