• ŠALTERI I PAPIROLOGIJA KONAČNO PROŠLOST: Uspostavlja se elektronska evidencija o državljanima Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministri unutrašnjih poslova i državne uprave i lokalne samouprave potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između dva ministarstva, čiji je cilj uspostavljanje elektronske evidencije o državljanima Srbije, pa će od danas početi proces upisa podataka iz Knjige državljana u Centralni registar.

     

    Građani više neće morati da čekaju na šalterima za uverenje o državljanstvu.

     

    Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je da država konačno postaje servis građana i da oni više neće biti kuriri koji trče od šaltera do šaltera sa gomilom papira u rukama.

     

    „Šalteri i papirologija konačno postaju prošlost. Sada je 21. vek i građanima i privredi moramo da olakšamo život, a ne da budu robovi birokratije“, poručila je Brnabić, a saopštila je danas vladina Kancelarija za medije. Ona je podvukla da su elektronski servisi jedan od prvih instrumenata u borbi protiv korupcije.

     

    Dodala je i da ne može da se razmišlja o poboljšanju uslova poslovanja i uvođenju više elektronskih servisa za privredu i građane ukoliko matične knjige nisu u elektronskom obliku.

     

    Od danas, započeće proces upisa podataka i iz Knjige državljana Srbije u Centralni registar.

    Od danas, započeće proces upisa podataka i iz Knjige državljana Srbije u Centralni registar.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]