• Sedam srpskih filmova u programu LIFFE festivala

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na 12. izdanju Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, koji se održava od 18. do 22 septembra, za najbolju režiju takmičiće se pet domaćih ostvarenja. O nagradama za najbolje filmove, režiju i glumce odlučivaće tročlani žiri u sastavu: reditelj Vinko Brešan iz Hrvatske (predsednik žirija), reditelj Nenad Dizdarević iz Bosne i Hercegovine, i glumica Bojana Maljević iz Srbije.

    Istorijski spektakl i rediteljski prvenac Petra Ristovskog, film „Kralj Petar Prvi“ festivalska publika moći će da vidi u četvrtak, 19. septembra, u 21 sat u Narodnom pozorištu. U petak, 20. septembra, na programu su dva srpska filma: u Narodnom pozorištu od 19 časova planirana je projekcija debitantskog dugometražnog filma „Ajvar“, rediteljke Ana Marije Rosi, a od 21 i 30 sati u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra biće prikazan film Dragana Marinkovića „Pijavice“, nastao na osnovu istoimenog književnog dela Davida Albaharija i premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

    „Šavovi“ Miroslava Terzića biće prikazan u subotu, 21. septembra, u 21 sat u Narodnom pozorištu, a narednog dana, 22. septembra, od 19 časova na istom mestu biće projekcija novog filma čuvenog reditelja i scenariste Gorana Markovića „Delirijum Tremens“.

    Van konkurencije biće prikazana još dva domaća filma – akcioni hit u rusko-srpskoj koprodukciji „Balkanska međa, koji je na programu u sredu, 18. septembra, u 19 sati u Narodnom pozorištu, kao i film Emira Kusturice „Pepe, jedan uzvišeni život“, čija projekcija je planirana za poslednji dan Festivala nedelju, 22. septembar, u 19 i 30 časova u Bioskopu LKC.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija