Srbija

SKORO MILION OPOMENA PORESKIM DUŽNICIMA: Doneta rešenja, počinje prinudna naplata

Izvor: 
Beta Čet, 13/10/2016 - 18:51

Poreska uprava Srbije saopštila je da je u okviru redovne naplate poreskog duga donela 937.139 opomena poreskim dužnicima.

 

Iz Poreske uprave su dodali i da imaju jednak tretman za sve poreske obveznike.

 

Kako se navodi, za neplaćeni dug iz donetih opomena pokrenuta je prinudna naplata poreskog duga donošenjem 264.007 rešenja, i to iz svih predmeta prinudne naplate.   

Poreska uprava je dodala da primenjuje i zakonsku mogućnost naplate poreskog duga u postupku stečaja, kao i naplatu po odobrenim reprogramima dugovanog poreza.   

Ta služba je podsetila da je poreskim obveznicima, koji za to ispunjavaju uslove, ponuđena mogućnost reprograma, odnosno isplate duga u jednakim ratama na period od 60 meseci.   

Prema poreskim obveznicima primenjivane su mere redovne naplate, a gde te mere nisu dale tražene rezultate preduzete su mere prinudne naplate poreskog duga, i to kod svih dužnika kod kojih nema zakonskih zabrana za to.Najnovije vesti

Kultura

PANČEVO: Odabrani autori Rukopisa 40

Na konkurs za Rukopise 40 – Zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije (izdavač: Dom omladine Pančevo), ove godine radove je poslalo 395 autora sa ex-JU prostora, a petočlani