• Sopštenje KDS „RADIJUS VEKTOR“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje KDS  „Radijus vektor“ koje u celosti prenosimo:

    Poštovani,

    Povodom vesti koje su 7. avgusta objavljene na veb sajtovima televizijskih kuća Prva i B92 (pod naslovom: KDS RADIJUS VEKTOR IZ NEOPRAVDANIH RAZLOGA ONEMOGUĆIO PRAĆENjE KANALA PRVE TELEVIZIJE, B92 I HEPI TV) i Hepi (pod naslovom: RADIJUS VEKTOR ONEMOGUĆIO GLEDANjE NACIONALNIH TELEVIZIJA), želimo da obavestimo javnost o sledećem:

    RADIJUS VEKTOR nije „svojevoljno“, „neopravdano“ i „nerazumljivo“ kako te kuće navode, onemogućio gledanje TV kanala Prva, B92 i Hepi, već su navedene televizijske kuće u svom dopisu od 01.08.2017. godine, zahtevale od nas da bez odlaganja prestanemo sa distribucijom njihovih TV kanala pod pretnjom pokretanja prekršajnih i krivičnih postupaka.

    Pri tome, obaveštavamo javnost da je RADIJUS VEKTOR, u skladu sa članom 100. Zakona o elektronskim medijima, uredno tražio saglasnost za distribuciju programa navedenih televizija, ali da na taj naš zahtev još uvek nije odgovoreno.
    Iako navedene TV kuće u svojim saopštenjima navode da je program svih nacionalnih televizija besplatan za sve građane Srbije, oni od RADIJUS VEKTORA i drugih kablovskih operatora potražuju novčanu nadoknadu za distribuciju svojih TV kanala i samim tim direktno utiču na povećanje cene kablovske TV koju plaćaju građani.

    RADIJUS VEKTOR će nastaviti da čini maksimalne napore da sa ovim TV kanalima postigne dogovor koji će biti prihvatljiv, pre svega za naše korisnike i koji će omogućiti prisustvo navedenih TV kanala u ponudi, pod istim uslovima koji važe i za gledaoce koji ove TV kanale gledaju besplatno putem digitalne zemaljske TV.

    S poštovanjem,

    Predrag Lalić

     

    Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje KDS  „Radijus vektor“ koje u celosti prenosimo:

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]