Jorgovanka Tabaković, guvernerka NBS screenshot
Srbija

Tabaković: Neka mi neko kaže da se u Srbiji loše živi

Izvor: 
FoNet Sub, 29/12/2018 - 08:15

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da su stabilan dinar, stabilan kurs i stabilna inflacija ciljevi centralne banke i za narednu godinu. Ona je za RTS rekla da će ova godina biti završena sa više od tri milijarde evra neto stranih investicija.

"Pa neka mi neko kaže da li je dinar prejak, da li se u Srbiji loše živi, da li je Srbija ugledna", navela je Tabaković.
 
Kako je rekla, "pojedina osporavanja njene političke prošlosti i sadašnjosti ne mogu da budu smetnja u radu, s obzirom na postignute rezultate". 
 
"Ne mogu da razumem da me neko pita da li je dinar tempirana bomba, a dinar je od strane Blumberga, nimalo prijateljski nastrojenog prema meni ili Srbiji, proglašen u ovoj godini drugom po snazi valutom u svetu", rekla je Jorgovanka Tabaković. 
 
Navela je da ima operativnu, funkcionalnu i finansijsku, ali pre svega ličnu nezavisnost u donošenju odluka. Njena politička podrška ogleda se, kako kaže, u tome što poznaje čoveka koji vodi Srbiju i zna koji su njegovi ciljevi.
 
"Ja prepoznajem kako treba da pomognem u realizaciji tih ciljeva", kaže Jorgovanka Tabaković.


Marketing

Najnovije vesti