• Vučić: Razmatramo uvođenje obaveznog vojnog roka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Razmatramo da uvedemo obavezni vojni rok, ne na godinu dana, već na šest meseci ili tri meseca, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

    On je, pred novinarima na Aerodromu u Batajnici, naveo da se razmatra mogućnost da se obavezni vojni rok uvede za oko tri godine, ali, kako je istakao, to zavisi od više faktora, između ostalog i od finansijskih mogućnosti.

    „Razmatramo uvođenje vojnog roka kako bi država imala mogućnosti da preventivno deluje na bilo koga ko bi pokušao da je bezbednosno ugrozi“, naglasio je.

    Prema njegovim rečima, u planu je da vojni rok traje od tri do šest meseci a ljudi koji bi odslužili vojni rok imali bi prednost u zapošljavanju u državnim i javnim službama.

    Dodao je da se ne plaši medijske kampanje protiv eventualnog tromesečnog služenja vojnog roka, jer je narod dovoljno pametan da prepozna dobre namere i ko radi u njegovom interesu.

    On je ukazao da je bio kritikovan prošle godine od nekih medija što nemamo jednogodišnji vojni rok, a danas, kada kaže da razmatra mogućnost ponovnog uvođenja vojne obaveze na tri meseca, govore mu da želi da uvede zemlju u rat.

    „Do juče ste govorili da su vam deca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu. Ajde dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju KIM, ekonomije. Pošto ste govorili da je najvažnije pitanje rasta, a sada kada imamo najveći rast u Evropi, onda ni to nije važno“, rekao je Vučić.

     

    Razmatramo da uvedemo obavezni vojni rok, ne na godinu dana, već na šest meseci ili tri meseca, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

       

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]