• AKTUELNI I POSLE 50 GODINA

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Muzički sastav „Maksis“ iz Jabuke je na izvanredan način proslavio 50 godina postojanja. Nekoliko muzičara, koji su započeli karijeru pre pola veka, je 2. decembra priredilo nezaboravno veče. Pred prepunom salom u Domu kulture „Kočo Racin“ u Jabuci evocirali su uspomene, svirali i pevali hitove kojima su nekad privlačili pažnju mnogobrojne publike na igrankama i koncertima u Jabuci i okolini, ali i u mnogim gradovima bivše Jugoslavije.

    -Zahvaljujući Specijalnom domu „Srce“ iz Jabuke dobili smo instrumente. Svirali smo i pevali redovno kod njih i svuda gde su nas zvali. Bili smo dosta traženi i inspiracija mnogim muzičkim grupama koje su se formirale u selima opštine Pančevo, rekao je Milorad Maksimović, osnivač muzičkog sastava.

    Članovi „Maksisa“ se sa nostalgijom sećaju vremena kada su bili u centru kulturnih događaja u opštini Pančevo.

    -Sadašnja bioskopska sala je pre 50 godina bila sala za igranje i bila je puna publike. Igralo se i pevalo. Svakog petka i subote su održavali smo igranke na kojima je prisustvovalo oko 500 ljudi iz Jabuke, a dolazili su i iz susednih sela, seća se Venče Jovanovski, jedan od osnivača grupe.

    Mnogo poznatih muzičara je sviralo i pevalo u grupi. U sećanjima osnivača sastava svi imaju posebno mesto, ali starija publika pamti Atanasa Armenskog, Dragana Celevskog, Nikolu Markovskog, Nikolu Gruevskog, Stevu Savića, Venčeta Jovanovskog, Milorada Maksimovića i druge koji su svirali na nekoliko instrumenata i pevali. Pevalo se narodno i zabavno, igralo se kolo.

    Evociranje uspomena kod prisutnih u sali je prouzrokovalo posebnu nostalgiju. Oni nisu krili zadovoljstvo što su prisustvovali jednom ovakvom koncertu koji ih je podsetio na mladost.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija