• Božićna čarolija i u Vojlovici

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Božić koji smo tako nestrpljivo isčekivali velikom brzinom preleteo je i kroz Vojlovicu. 

    Na Badnje veče u Vojlovici vernici se sastaju tradicionalno u evangeličkoj crkvi na svečanoj liturgiji koju je održao sveštenik Branislav Kulik. Pored svečane propovedi i pesama učestvovala su i deca koja su se predstavila sa tradicionalnim božićnim recitacijama.Da ne zaboravimo na pesmu Božićni zvončići koju su deca odpevala sa puno radosti uz muzičku pratnju  Zlatka Čriepok. Dečji program pripremile su i uvežbale veroučiteljice Alena Kulik, Jana Marek i Jana Beracka. Predivnim glasom u program se uključila i muška pevačka grupa Slovačkog kulturno prosvetnog društva Detvan koja je odpevala poznatu božićnu pesmu Udeli Gospode sreću. Omladina je izvela biblijske priče iz biblije o rodjenju Isusa Hrista. I crkveni hor odpevao je jednu pesmu koju je uvežbao sa kantorkom Evkom Breznjik. Nije nedostajala ni svetom poznata božićna pesma Tiha noć kojom je bogosluženje završeno a odpevala ju je ženska pevačka grupa SKPD Detvan. O muziku je bio zadužen orkestar, rukovodioca Vladimira Kolarika, oni su doprineli da ova svečana božićna liturgija ima svoju čaroliju.

    Bilo je to Badnje veče koje će dugo ostati u srcu mnogobrojnih vernika koji su došli da proslave ovaj najradostniji praznik. 
     
    Članovi crkvene opštine su pripremili bozićne paketiće sa slatkišima za svu decu koja su učestvovala u programu, što je decu veoma obradovalo. U nedelju ujutru, vernici su se ponovo okupili na božićnoj liturgiji. Odjekivali su se svečani tonovi pesama. I ove božićne nedelje za propoved je bio zadužen vojlovački sveštenik koji je svim vernicima delio reči o ljubavi, o rodjenju Spasitelja sveta. Da liturgija bude još svečanija zapevao je i crkveni hor dve pesme koje su uvežbali sa kantorkom Evkom Breznik. U ponedeljak na Stefana Vojlovčani su zasvetili na jutarnjem bogosluženju drugi dan Božića posle kojeg su se razišli u miru svojim kućama.

    I tako je prošao Božić, magija božićnih praznika i odmora. Do Nove godine je još nekoliko dana, do tada nam ostaje da poželimo i isplaniramo samo ono najlepše….ili da promenimo momente koji  nam u ovoj staroj godini nisu prijali.

    Božić koji smo tako nestrpljivo isčekivali velikom brzinom preleteo je i kroz Vojlovicu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]