• DOBROTVORNA DELATNOST

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U periodu oko božića saradnici vojvođanske dečje misije već godinama daruju  decu širom Vojvodine lutkarskom predstavom. Ovogodišnju južnobanatsku turneju  započeli su u Vojlovici, gde su u sali molitvenog  doma  reformatske crkve 27. decembra obradovali decu, ali i odrasle  lutkarskom predstavom pod nazivom: Božićni doživljaj na ledu. Šamuel Halas zajedno sa nekoliko mladih saradnika iz Feketiča prikazivanjem poučne priče povezanom  sa božićnim događajem uspeli su   da pruže mnogobrojnoj publici veoma lep doživljaj. Nakon pažljivo propraćene predstave deca su se trudila da odgovore  na postavljena pitanja i time dokazujući svoju zainteresovanost za lutkarsku  predstavu. Posle toga su sva deca dobila po jedan paket u kutiji za cipele, u kojoj su deca iz inostranstva  zavisno od udrasta poslala svoje božićne poklone. 

    Nakon Vojlovice do kraja decembra lutkarsku predstavu su prikazali u Vršcu, Dobrićevu, Šušari, Skorenovcu, Debeljači i Titelu na mađarskom jeziku, dok su u Kovinu to učinili na srpskom jeziku. Dobrotvorni pokloni su zahvaljujući saradnicima dečje misije i u ovim naseljima stigli u ruke dece, koja su pažljivo pratila predstavu. 

    U periodu oko božića saradnici vojvođanske dečje misije već godinama daruju  decu širom Vojvodine lutkarskom predstavom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Svi pregledi koje treba obaviti za upis u školu

    Svake godine u aprilu mesecu počinje upis prvaka u školu. U to vreme roditelji sa svojim prvacima polako ulaze u proces priprema i planiranja svih pregleda koje je potrebno obaviti pred sam […]