• JUŽNOBANATSKI BOŽIĆNI SUSRET

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ove godine je KUD „Jožef Atila“ iz Šušare prihvatilo organizovanje XXI Susreta južnobanatskih božićnih običaja i Vitlejemskih igara.  16. decembra u rano poslepodnevnim časovima očekuju pristizanje prijavljenih grupa učesnika.  U 14,30 će biti otvaranje izložbe Sveti Laslo,  koju organizuje  Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara, a od 15 časova počinje nastup  kulturno-umetničkih  društava, crkvenih  zajednica i škola iz naselja Južnog Banata , koji su za ovu priliku pripremili svoje programe.

    Nakon predstavljanja  učesnika grupa pod nazivom „MENTÉS MÁSKÉNT” („Sačuvaj drugačije”)  održaće koncert, a zatim sledi učenje narodnih igara za sve goste i domaćine.

    Cilj organizatora je da ovogodišnji  Susret južnobanatskih božićnih običaja i Vitlejemskih igara   za odrasle i decu, koji će biti prisutni  iz celog Južnog Banata,  bude jedan pravi susret pun sadržaja i da služi za jačanje zajednice, na radost svih.

    Ove godine je KUD „Jožef Atila“ iz Šušare prihvatilo organizovanje XXI Susreta južnobanatskih božićnih običaja i Vitlejemskih igara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija