• Katarina Kalmar iz Vojlovice, druga pratilja Miss folklor 2018 održanom u gradu Donovali u Slovačkoj republici

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu 01.decembra u gradu Donovali iako je bilo jako hladno,održano je 4. po  redu takmičenje Miss Foklor 2018 na terasi hotela Galileo sa prelepim programom pod nazivom „Lepša devojka od maline”.  

    U finalu koje je proteklo u znaku zime predstavilo se 11 devojaka iz cele Slovačke ali i iz Vojvodine iz Srbije. Slovake u dijaspori prezentovale su dve devojke Katarina Kalmar iz  Vojlovice i Sandra Grnja iz Pivnica. Ove godine sve učesnice pokazale su svoje tradicionalne svadbene nošnje i parte, kao i predivne narodne zimske nošnje. Pored toga izmedju učesnica našle su fenomenalne pevačice, plesačice, violinistkinje, multitalenti kao i jedna devojka koja izradjuje narodne parte.  Ovo nije takmičenje površne lepote, već je ovih 11 takmičarki predstavilo izvornu narodnu umetnost, –  svaka u svom talentu, da li je reč o pevanju, igri, sviranju na narodnom instrumentu ili sve zajedno.

    Katarina Kalmar, student na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, katedra slovačkog jezika, literature i kulture jedina se predstavila sa tri talenta, odnosno pevanjem, sviranjem i igrom. Ova veoma uspešna pevačica, plesačica ali i glumica postala  je Miss folklor 2018 hotela Galileo sa osvojenih 436 glasova,dok je Pivničanka Sandra  Grnja osvojila titulu Miss folklor magazina WomenMen. 

    Prva pratilja postala je Romana Mačicova iz Komarna, dok je  titulu druge pratilje zasluženo osvojila Katarina Kalmar iz Vojlovice iz Srbije. Pobednica takmičenja odnosno kraljica folklora zimske edicije postala je Veronika Lattakova iz Bratislave.

    Bio je ovo jedan predivan projekat koji ističe talenat, sposobnost i lepotu slovačkog folklora. Katarini srdačno čestitamo i želimo puno  uspeha u očuvanju slovačkih narodnih pesama, igara, muzike i naravno neka njeni snovi postanu stvarnost.

    U subotu 01.decembra u gradu Donovali iako je bilo jako hladno,održano je 4. po  redu takmičenje Miss Foklor 2018 na terasi hotela Galileo sa prelepim programom pod nazivom „Lepša devojka od maline”.  

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Svi pregledi koje treba obaviti za upis u školu

    Svake godine u aprilu mesecu počinje upis prvaka u školu. U to vreme roditelji sa svojim prvacima polako ulaze u proces priprema i planiranja svih pregleda koje je potrebno obaviti pred sam […]