• MUZIKA KOJA ODUŠEVLJAVA

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Makedonski muzički sastav „Ljubojna“ je nastupio na drugoj večeri „Etno kom” festivala, koji je održan u Kulturnom centru Pančeva. Publika u Pančevu je prvi put imala priliku da se  upozna sa delom ogromnog repertoara ovog sastava koji, između ostalog, neguje i makedonsku tradicionalnu muziku.

    -Nastupili smo sa dobro poznatom muzikom koja se zove „Radio Ljubojna“, to su poznate makedonske ljubavne pesme koje smo stvorili pre 15 godina i pevamo ih sa velikim zadovoljstvom i velikim poštovanjem prema makedonskoj muzici na skoro svim koncertima. To je brend koji je izgradila „Ljubojna“, rekao je Oliver Josifovski.

    On je zadovoljan pozivom da učestvuju na ovom festivalu, ali i srećan što se prvi put predstavljaju pred publikom u Pančevu, gde živi veliki broj Makedonaca i mnogo obožavalaca sa kojima se dopisuju.

    -„Ljubojna“ svira muziku u kojoj se sreće više različitih vrsta muzike. U njenom fokusu je nama veoma bliska, ali malo zaboravljena, ponovo aktuelna i uvek prekrasna makedonska muzika. „Radio Ljubojna“ je ono što promovišemo na poslednjim koncertima, a ljudi ga prepoznaju i pevaju sa nama, kaže Vera Miloševska.

    Publika je bila oduševljena i izvođenjem muzičara Najda Šaćirova Perkusija, Igora Milevskog i Gorana Dimitrovskog, koji su, u poslednje vreme, na nekoliko koncerata koji su održani u Makedoniji i inostranstvu, postali osnovna postava „Ljubojne“, bez čije podrške njihov nastup ne bi bio toliko zanimljiv i privlačan.

    Publika je bila iznenađena i oduševljena nastupom, izborom i izvođenjem pesama. Ljubitelji tradicionalne muzike će 15. „Etno kom“ festival u Pančevu između ostalog pamtiti i po nastupu makedonskog muzičkog sastava „Ljubojna“ koji je uspeo da im razgali srca i da zajedno sa publikom uživa u prekrasnim makedonskim pesmama.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]