Srpski

PREKO „DUGE“ DO NOVIH ZNANJA

Izvor: 
Liljana Lazareska Sub, 10/12/2016 - 11:13

Pročitajte tekst na makedonskom jeziku.

O aktivnostima i uspesima najmlađih pripadnika makedonske zajednice u Republici Srbiji čitaoci se informišu preko časopisa za decu „Duga“.

            Sredinom decembra, u izdanju NIU „Makedonski informativni i izdavački centar“ u Pančevu, iz štampe je izašao 85. broj ovog časopisa na 28 strana.

            Ovaj časopis je do sada izlazio samo na osam strana kao dodatak informativnog magazina „Makedonska videlina“. Ovaj broj, kao i prethodna četiri, uredila je Liljana Lazareska, profesor makedonskog jezika.

            -Sada „Duga“ čitaocima nudi tekstove iz različitih oblasti, namenjene učenju jezika, obogaćivanju rečnika, proširivanju znanja. Postoje i rubrike u kojima najmlađi mogu da uče kroz igru na jednostavan i zabavan način. Dato je i više prostora za književne i likovne radove čitalaca. Time je ispunjeno obećanje redakcije dato pre četiri broja da će u svakom broju ovog časopisa biti iznenađenja, rekla je Liljana Lazareska, urednica časopisa.

            Učenici koji pohađaju nastavu iz predmeta Makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture u školi „Goce Delčev“ u Jabuci su oduševljeni sadržajem ovog časopisa i sa zadovoljstvom pripremaju radove  koji će se naći u sledećem broju.

            Novim izgledom ovog časopisa zadovoljan je i direktor  „Makedonskog informativnog i izdavačkog centra“, Viktor B. Šećerovski, koji smatra da „Duga“ treba da ima prioritet u štampanju, budući da je namenjena najmlađima, onima koji treba da uče makedonski jezik.

            -Za mene „Duga“ ima čak i veće značenje od „Makedonske videline“, ona je mnogo potrebnija i trebalo bi da je prepoznaju i podrže nadležne institucije, istakao je direktor ove ustanove, naglašavajući da treba dati sve od sebe da bi ovaj časopis uspeo da sačuva novi izgled i da bi izlazio redovno.

 

projekat_manjine.jpg


Najnovije vesti

PR

Pravilan odabir naočara

Osim koži, sunce tokom leta šteti i našim očima. Zato izlaganje sunčevoj svetlosti osim povoljnih efekata na organizam, može izazvati i niz kratkoročnih i dugoročnih posledica, te je neophodno da

Zabava

Još samo sedam dana do Exita!

Ovogodišnje EXIT Leto ljubavi uveliko je počelo, a od novog izdanja EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi deli nas još samo sedam dana! Ovogodišnji EXIT proslaviće 50 godina čuvenog Leta

Srbija

Dinar na maksimumu u ovoj godini

Dinar je prema evru jači za 1,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 2,0 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 1,8 posto.