• SVI ZAJEDNO

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Bogatim kulturno-umetničkim programom održanim 8. decembra u velikoj sali Kulturno-obazovnog centra „Vuk Karadžić“ u Plandištu udruženje „Makedonski biseri“ je održalo manifestaciju „Svi zajedno“.

    -Napisali smo projekat u kome je bilo mesta za učešće svih nacionalnih zajednica koje žive u našoj opštini, naglasila je Slavka Stefanovski, predsednica udruženja „Makedonski biseri“, Plandište.

    U programu je nastupilo više od sto učesnika pripadnika većinskog naroda i manjinskih zajednica, i to Srbi, Mađari, Rumuni, Slovaci, Romi i Makedonci.

    Pored najmlađih koji su se predstavili recitovanjem stihova na svom maternjem jeziku, folklorno bogatstvo i nasleđe su predstavila i kulturno-umetnička društva „Vuk Karadžić“ iz Plandišta, „Bratstvo“ iz Hajdučice, „Nikolae Balčesku“ iz Barica, predstavnici mađarske zajednice iz Jermenovca i romske zajednice predvođene Draganom Bocom.

    Na makedonskom jeziku su recitovali učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“ koji ove godine posećuju nastavu na makedonskom jeziku i Violeta Stanojkovski. Prisutni su imali priliku da uživaju i u ritmu makedonskih pesama koje su izveli Slobodan Trenkovski i Darko Risteski.

    -Svi koji su izašli na scenu su bili podržani od strane publike. Uživali smo u svemu onome što su prikazali učesnici, rekla je Ljubica Graovac.

    Deo kulturnog nasleđa i bogatstva nacionalnih manjina je bio predstavljen i preko zajedničke izložbe eksponata i tradicionalnih specijaliteta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]