Srpski

UZVRAĆENA POSETA

Izvor: 
Liljana Lazareska Sub, 26/11/2016 - 11:07

Pročitajte tekst na makedonskom jeziku.

18. novembra delegacija sastavljena od predstavnika mesne zajednice Jabuka, Doma kulture „Kočo Racin“ i Osnovne škole „Goce Delčev“ iz Jabuke uzvratila je posetu opštini Makedonski Brod u Republici Makedoniji.

            Povod ove posete je poziv gradonačelnika Makedonskog Broda, Milosima Vojneskog, upućen 30. oktobra prilikom potpisivanja Povelje o saradnji između ove dve opštine u prisustvu predsednika Republike Makedonije i Republike Srbije, dr Đorđa Ivanova i Tomislava Nikolića.

            Cilj je uspostavljanje bolje saradnje sa institucijama iz Makedonskog Broda i kontaktiranje sa predstavnicima drugih država prisutnih na manifestaciji „Kestenijada“ koja se redovno održava u ovom mestu.

            -Prisustvovali smo otvaranju manifestacije, pri čemu nam je dodeljena zahvalnica kao i ostalim predstavnicima susednih država. Uspostavili smo kontakte sa predstavnicima iz Poljske, Bosne i Hercegovine, Turske i Bugarske, rekao je Slobodan Ilić, predsednik mesne zajednice Jabuka.

            Tokom dvodnevne posete promovisani su grad Pančevo i mesna zajednica Jabuka, dogovoreno je da posete dva zbratimljena mesta budu češće, a saradnja intenzivnija, čime će se produbiti veze između dve opštine, kako na ekonomskom, tako i na kulturnom planu.

 

projekat_manjine.jpg


Najnovije vesti

PR

Pravilan odabir naočara

Osim koži, sunce tokom leta šteti i našim očima. Zato izlaganje sunčevoj svetlosti osim povoljnih efekata na organizam, može izazvati i niz kratkoročnih i dugoročnih posledica, te je neophodno da

Zabava

Još samo sedam dana do Exita!

Ovogodišnje EXIT Leto ljubavi uveliko je počelo, a od novog izdanja EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi deli nas još samo sedam dana! Ovogodišnji EXIT proslaviće 50 godina čuvenog Leta

Srbija

Dinar na maksimumu u ovoj godini

Dinar je prema evru jači za 1,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 2,0 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 1,8 posto.