• Veče za vreme Adventa u Hajdučici

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Period koji traje četiri nedelje nazivamo Advent.To je  period duševne pripreme i kajanja pred Božić. Svi nestrpljivo očekuju ovaj praznik rodjenja Isusa. U gotovo svim crkvenim  opštinama slovačke evangeličke crkve u Vojvodini,  vernici se okupljaju na večerima kada molitvama,pesmama i prigodnim biblijskim mislima pripremaju za praznike. Pored toga često na te večeri pozivaju goste iz drugih crkvenih opština  i tako zajedno razmatraju o značaju ovog praznika. 

    Ovako je bilo i u treću adventnu nedelju 16.decembra u crkvenoj opštini u Hajdučici, kada su se okupili  pored domaćina na čelu sa sveštenikom – administratorom Sladjanom Danijelom Srdić i gosti iz Janošika i Padine. Svečanu propoved imao je sveštenik iz Padine Jan Cicka. Pesmom su se uključio i crkveni hor iz Janošika i tako zagrejao zimske momente u crkvi. 

    Posle bogosluženja okupljeni gosti i domaćini družili su se uz posluženje, neki su se upoznavali, dok  su oni  drugi, koji se već duže vreme poznaju razgovarali o aktivnostima i svakodnevnim dešavanjima u porodici i u crkvi.

    Period koji traje četiri nedelje nazivamo Advent.To je  period duševne pripreme i kajanja pred Božić. Svi nestrpljivo očekuju ovaj praznik rodjenja Isusa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]