• Vojlovački Đetvanovci plasirali su se u finale emisije „Zem spieva‟

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Subotnje veče 3. marta bilo je posvećeno prvom delu polufinala drugog kola emisije „Zem spieva 2018‟ koja je emitovana uživo sa bine  TV Jednotka u Bratislavi u Slovačkoj republici. Mnogi su sa nestrpljenjem očekivali nastup naših Vojlovačkih Đetvanovaca, koji smo mogli da pratimo samo putem interneta.

    Na nastupu u samom polufinalu predstavili su deo tradicionalnog svadbenog veselja. U raznobojnim nošnjama, pesmom, muzikom i igrom razigrali su srca publike i žirija koji je pozitivno ocenio njihov nastup. Sudbina učesnika ovog puta bila je u rukama gledaoca. Od 11 takmičarskih grupa gledaoci su mogli putem SMS glasovanja da izaberu četiri grupe – favorita koje su se plasirale, medju kojima se našao i Slovačko kulturno – prosvetno društvo „Đetvan‟ iz Vojlovice (kao jedini predstavnik Slovaka iz dijaspore u ovom delu polufinala). Pored toga, tročlana plesna grupa „Bardfa‟, Folklorna grupa „Vranovčan‟ i ženska pevačka grupa „Poljana‟ iz Jarabine osvojili su takodje plasman u finale. I žiri je dao svoj glas  pevačici Martini Ćaskovoj Kanošovoj koja je ovim glasom postala peta finalistkinja. Na veliko razočarenje mnogobrojnih gledalaca i učesnika voditelji su na samom početku obavestili da gledaoci u dijaspori nisu u mogućnosti da glasaju. Razigrani Detvanovci s ljubavlju su prezentovali svoje pesme, igre i muziku i tako osvojili podršku mnogobrojnih gledaoca, medju kojima su i dugogodišnji prijatelji iz Hubove i Hrinjove sa kojima ovo društvo već dugi niz godina plete jaku mrežu prijateljstva. Ne smemo zaboraviti i na mnogobrojne glasove poznanika koji rade u Slovačkoj a koji su svoj glas udelili kome ako ne Vojlovčanima iz Srbije i tako pomogli da se ovo kulturno umetničko društvo plasira u dalje takmičenje. 

    Vojlovački finalisti doputovali su u nedelju uveče iz Slovačke gde su im članovi društva priredili predivnu dobrodošlicu i iznenadjenje. Đetvanovce sada očekuju naporne pripreme za finale koje će se održati već 23.marta. Našim amaterima, želimo puno uspeha u daljoj prezentaciji Slovaka u Vojvodini, iz Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]