• Bitipatibi večeras u Apolu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Beogradski shoegaze/dream pop bend Bitipatibi premijerno u Pančevu u Apolu u petak 2. marta od 21 sat, na krilima novog albuma „Lešnici divlji 2“.

    Bitipatibi su nastali u Beogradu 2009. godine, publiku su osvojili albumom „Lešnici divlji“ .Četiri godine nakon albuma „Lešnici divlji“ nastavljaju svoju priču albumom „Lešnici divlji 2“ koji sanjivim melodijama ponovno potiče posebno ugodne emocije kod slušatelja. Radi se o bendu koji s neodoljivom lakoćom publiku povlači u svoj dream pop svijet, a njihova posebnost najviše se krije u vokalu Une Gašić. Bend je popularan širom regije, hipnotizirajućim gitarama, i ritam sekciji pojačanoj bariton saksofonom.

    Novi album je nastavak pričica o macama,  vevericama, delfinima, dečijem pogledu na svet, o parkovima u kojima smo odrastali, o selima u kojima smo uživali kao deca,  sva ta mesta na kojima možemo  i dalje da budemo deca. Pesme su upakovane u energičnu svirku, a  ilustracije za album je radio  slikar iz Pančeva ,Miloš ”Bakaši” Bakalović. Večeras dolaze u punom sastavu, uz Unu  postavu benda čine saksofonista Dušan Petrović, Todor Živković na gitari, Srđan Popov na bas gitari, Ernest Džananović na bubnjevima.

    https://www.youtube.com/watch?v=9pJTPIprspM

    Njihov aktualni album možete poslušati na sljedećem linku:https://bitipatibiband.bandcamp.com/

    Zamislite mesto na kom se spajaju Cocteau Twins i Mazzy Star, Morphine i Tuxedomoon, i neka se to mesto nalazi u Beogradu. Srce tog izmišljenog mesta moglo bi da bude u grupi Bitibatibi, koja svoju verziju indie/shoegaze/dream popa nesebično šalje u svet svakom pesmom i svakim koncertom

    Beogradski shoegaze/dream pop bend Bitipatibi premijerno u Pančevu, na krilima novog albuma „Lešnici divlji 2“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]