• „The Rolling Stones“ objavili album posle 11 godina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grupa „The Rolling Stones“, posle 11 godina, objavljuje danas novi studijski album „Blue & Lonesome“, sastavljen od 12 bluz pesama. 

    „Stounsi“ su ušli u studio sa idejom da snime rok album, ali su vežbajući bluz numere, odlučili su da krenu drugom stazom i za samo tri dana snimili su bluz album.

    – Bilo je super brzo i zaista veoma zabavno uraditi nešto tako brzo. Nisi imao zapravo vremena da bilo šta analiziraš, razmišljaš i dosnimavaš. Nisam znao da li je dobro to što smo uradili, radili smo brzo i na kraju kada smo preslušali, iskoristili smo sve pesme, izjavio je AP-u Mik Džeger.

    Bend je album snimao u „British Grove Studios“ u zapadnom Londonu, a na njemu se nalaze obrade pesama Džimija Rida, Litl Voltera, Edija Tejlora i drugih.

    Erik Klepton, koji je snimao u istom studiju, svira gitaru u dve numere, dok Džeger svira usnu harmoniku.

    Ideja da snime bluz album došla je nakon što je Kit Ričards predložio da odsviraju „Blue and Lonesome“ Memfisa Slima kako bi se zagrejali.

    – Nismo nameravali da snimimo bluz album. To jednostavno nismo mi, ali na kraju smo shvatili da smo zapravo napravili baš to, izjavio je Ričards.

    Džeger je počeo da predlaže sve više umetnika čije pesme bi mogli da obrade.

    – Mik je zapravo predložio najveći broj pesama. I znate kako je to, kada ste u bendu, ono što pevač želi da uradi, to je ono što svi radimo i na taj način dobiješ najbolje, dodao je Ričards.

    AP najavljuje i da će 12. decembra u 300 američkih bioskopa tokom samo te večeri biti prikazan film „The Rolling Stones Ole Ole Ole!: A Trip Across Latin America“ sa snimcima sa ovogodišnje turneje benda po Latinskoj Americi, uključujući istorijski nastup na Kubi.

    Grupa „The Rolling Stones“, posle 11 godina, objavljuje danas novi studijski album „Blue & Lonesome“, sastavljen od 12 bluz pesama. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]