• Google ukida lozinke za 1,7 milijardi korisnika Androida

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Prvi će ovu mogućnost dobiti korisnici Google Pixel-a, a potom i svi ostali korisnici Android uređaja s verzijom 7 ili kasnijom.
    Nakon što je Microsoft najavio da će ukinuti lozinke za svoje korisnike, ista informacija dolazi i iz Google-a.
     
    Više od 1,7 milijardi korisnika Androida uskoro za dokazivanje svog identiteta neće morati da upisuje komplikovane lozinke, već će koristiti „nove bezbedonosne tehnologije“.
     
    Kako su u službenom blogu naveli, „Google s veseljem najavljuje da će identitet biti moguće potvrditi koristeći otisak prsta ili uzorak za zaključavanje ekrana umesto lozinke“. Međutim, postoji caka – takav način identifikacije biće dostupan samo za određene Google-ove usluge, ali još nije poznato za koje.
     
    Za sada je poznato samo da će se biometrijska identifikacija koristiti za Google Password Manager.
     
    Prvi će ovu mogućnost dobiti korisnici Google Pixel-a, a potom i svi ostali korisnici uređaja Android s verzijom 7 ili kasnijom.
     
    Znači li to da je lozinkama odzvonilo? Pa, baš i ne. Iako je biometrijska identifikacija sigurnija od lozinke jer je jedinstvena za svaku osobu i nije je potrebno menjati ili pamtiti, činjenica je da će i dalje biti potrebno upisivati lozinke na onim mestima koja ne podržavaju biometrijsku identifikaciju. A takvih je, za sada, još uvek mnogo.

    Prvi će ovu mogućnost dobiti korisnici Google Pixel-a, a potom i svi ostali korisnici Android uređaja s verzijom 7 ili kasnijom. Nakon što je Microsoft najavio da će ukinuti lozinke za svoje korisnike, ista informacija dolazi i iz Google-a.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]