• Prijavite lažni sadržaj na Instagramu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Instagram će do kraja avgusta svim korisnicima širom sveta omogućiti da prijave sadržaj koji smatraju lažnim.

    Platforma za deljenje fotografija i videa saopštila je da će nova opcija omogućiti obeležavanje sadržaja koji potencijalno dovodi u zabludu, kako bi se širenje lažnih informacija zaustavilo.
     
    Ponosan sam što mogu da podelim sa vama da ćete ubuduće moći da nas obavestite da su postovi na Instagramu lažne informacije. Ovo je prvi u nizu koraka koje preduzimamo kako bismo zaustavili širenje netačnih informacija„, saopštio je prvi čovek Instagrama Adam Moseri.
     
    Prijavljivanje sadržaja vršiće se tako što ćete kliknuti na tri tačkice u gornjem desnom uglu nekog posta, gde ćete pronaći opcije da ga prijavite kao neprikladan ili kao lažnu informaciju.
     
    Instagram će, po dobijanju vaše prijave, zadatak da proveri informaciju dodeliti zaposlenom na „proveri činjenica“. 
     
    Interesantno je da Instagram neće uklanjati postove koji su netačni, samo će sprečiti da se oni prikazuju u pretrazi, uz haštagove koji ih prate ili na „Explore“ stranici.
     
    Instagram će informacije dobijene od korisnika iskoristiti i za programiranje veštačke inteligencije koja će, u nekom trenutku u budućnosti, moći sama da prepoznaje i prijavljuje lažne informacije umesto korisnika.
     

    Instagram će do kraja avgusta svim korisnicima širom sveta omogućiti da prijave sadržaj koji smatraju lažnim.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Zašto se kaže „pao s kruške“?

    Ovo sigurno znate - za nekog ko se ponaša glupo, ludo, ko je naivan ili smušen, često kod nas umeju da kažu da je “pao sa kruške”. I suprotno, kad neko hoće da istakne kako nije glup, […]

    Kako se piše – čak štaviše ili štaviše?

    Sigurno ste se nekad našli u dilemi koji je izraz pravilan, a ne pomaže ni činjenica da ste tokom školovanja imali profesore koji koriste jedan izraz, ali i profesore koji koriste […]