• “Žarko Zrenjanin” Banatsko Novo Selo: Osnovna škola u koju učenici donose medalje!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na republičkom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja, koje je održano 12. maja u Vršcu, Aleksandar Cvejić, učenik petog razreda Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” iz Ban. Novog Sela, osvojio je 3. mesto u disciplini brodomodelarstvo. Predmetni nastavnik je Biljana Maksimović.

    Ovu školu na pomenutom takmičenju predstavljao je i učenik Milan Jović (8. razred), koji je ovog puta pohvaljen i koji je na prethodno održanom okružnom takmičenju osvojio 1. mesto u disciplini izrada modela po zadatku. Inače, Milana je odlično poznavanje engleskog jezika na okružnom takmičenju odvelo na republičko takmičenje.

    Vredno pomena je da je još nekoliko učenika ove škole stiglo do republičkog takmičenja:

    –           Tatjana Flora (7. razred) i Anastasia Gligorin (8. razred) trenutno se pripremaju za republičko takmičenje iz srpskog jezika.

    –           Do republičkog takmičenja iz istorije stigle su Milica Erak i Anastasia Gligorin, koja je i na okružnom iz geografije osvojila 3. mesto. Inače, ove godine je na opštinskom takmičenju iz istorije čak 12 učenika ove škole osvojilo prvo, drugo ili treće mesto.

    –           Na republičko takmičenje iz rumunskog jezika plasirao se Emilian Blaž (7. razred), koji je osvojio i 3. mesto iz geografije na okružnom, kada je i Kristina Došlja osvojila 3. mesto, a 2. mesto pripalo je Nikoli Jakovljeviću i Sofiji Mitrović, koja je osvojila i 2. mesto na okružnom iz hemije.

    Pobede na takmičenjima iz sporta:

    Odličan sportski duh pokazan je u finalu opštinskog takmičenja kada su odbojkašice osvojile prvo mesto, dok su na okružnom osvojile drugo mesto.

     

     

    Iako nisu uspeli da se plasiraju na republičko, da odlično umeju da igraju šah pokazali su na okružnom takmičenju u šahu za osnovce: Nikola Vasić, Dragana Vujković, Anastasia Gligorin i Anđela Paunović.

    Ništa manje uspešni nisu ni đaci nižih razreda. Na okružnom takmičenju “Male olimpijske igre” učenice 3. razreda osvojile su 1. mesto. Na takmičenju su nosile majice sa iscrtanim grbom svoje škole, sve vreme su imale podršku njihovih učiteljica, a informaciju da su stekle pravo za učešće na Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine doživele su kao važan zadatak i izazov koji im predstoji.

    Ove godine učenici Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” učestvovali su na takmičenjima iz hemije, biologije, matematike, geografije, kao i na Književnoj olimpijadi, i, naravno, osvajali su prvo, drugo ili treće mesto. Na opštinskom takmičenju “Šta znaš o saobraćaju“ Mihajlo Tutuš odbranio je 3. mesto u B kategoriji.

    Vest koja je posebno obradovala učenike su rezultati likovnog konkursa “Šuma čista – blista” Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Naime, šestoro učenika nagrađeno je jednodnevnim izletom na Čardak: Sofija Slijepčević, Milica Petrović, Ana Malajmare, Julijan Krajnjan, Stefan Malajmare i Anđela Lakić. Njihove crteže moći ćete da vidite na izložbi nagrađenih radova 4. juna u Gradskoj upravi.

     

     

     

    Na republičkom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja, koje je održano 12. maja u Vršcu, Aleksandar Cvejić, učenik petog razreda Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” iz Ban. Novog Sela, osvojio je 3. mesto u disciplini brodomodelarstvo. Predmetni nastavnik je Biljana Maksimović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]