• Održan šesti protest #1od5miliona u Pančevu (FOTO+VIDEO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Šesti protest u Pančevu protiv vladajućeg režima, pod nazivom #1od5miliona, održan je u petak, 8. marta. Kao i na prethodnim skupovima, građani su se najpre okupili ispred Kulturnog centra, a ovom prilikom, obratili su im se Ljupka Mihajlovska, narodna poslanica i Zoran Jovanović, odbornik u Skupštini Grada Pančeva.

     

    Ljupka Mihajlovska je navela da Srpska napredna stranka udara na najranjivije grupe ljudi, precizirajući kako vladajuća struktura otima od majki bolesne dece i penzionera.

    – Zlostavljaju žene, ucenjuju ih seksom. Nije im jasno da su se žene izborile za pravo glasa još pre sto godina.

    Govoreći o predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, istakla je kako je njegov prethodnik, Tomislav Nikolić, bio moralna gromada u odnosu na njega, zbog toga što je ostavkom na mesto predsednika SNS-a, postao predsednik svih građana. Ona je dodala kako je Pančevo jedan od najzagađenijih gradova na svetu, i to ne zbog osiromašenog uranijuma kao što nadležni navode, već zbog nedostatka perspektive i neizvesne budućnosti dece i mladih.

     

     

    Zoran Jovanović je pričajući o nedavno formiranoj Asocijaciji slobodnih i nezavisnih odbornika, ocenio kako je napuštanje institucija i bojkotovanje sednica skupštine dobar potez.

    – Među 700 odbornika koji su pristupili Asocijaciji, iz Pančeva smo to uradili samo Predrag Bogatinčević i ja, a može da nas bude više od deset. Pozivam ostale odbornike da se pridruže, jer ako budemo išli odvojeno, visićemo zajedno.

    U protestnu šetnju građani su krenuli Ulicom Vojvode Radomira Putnika, zatim Karađorđevom, pa Ulicom Braće Jovanovića, da bi preko Trga mučenika došli do krajnjeg cilja, to jest, RTV Pančevo.

    Naredno okupljanje zakazano je za sledeći petak.

     

     

     

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo