• MEDIJI POGREŠNO PRENELI: Kulturni centar Pančeva neće skoro poneti ime Nebojše Glogovca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kulturni centar Pančeva ipak neće poneti ime Nebojše Glogovca bar još neko vreme. Prema izjavi koju je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov dao Večernjim novostima cela priča oko preimenovanja je zapravo zabuna.

    – Gradski odbornici i ja smo razgovarali o ideji na koji način da odamo počast Glogovcu, ali zvaničan predlog niti inicijativa za preimenovanje Kulturnog centra u Centar za kulturu Nebojše Glogovca nisu postojali – objasnio je za „Novosti“ Pavlov. – Niko zvanično taj predlog nije odbio, jer on formalno ne postoji, ali stručna javnost počela je da komentariše ideju i otvorila nedoumice.

    Pavlov je rekao i da su eminentni ljudi istakli da je mnogo onih koji su zadužili Pančevo iz oblasti umetnosti, koji su prošli kroz Kulturni centar, učestvovali u njegovom nastanku i rukovođenju.

    – Može se reći da smo reagovali preemotivno i možda da stručnjaci iz kulturnog sveta nisu dali svoj sud, odali bismo poštu Glogovcu na ovaj način. Verujem da bismo i tada bili kritikovani. Bolje je da sve ostane kako jeste nego da otvaramo hiljadu i jednu ranu i potpitanja – kaže Pavlov.

    Gradski većnik zadužen za kulturu Nemanja Rotar rekao je kako je prvi podlegao pritisku javnosti i u medije izašao sa idejum, ali je pogrešno preneto da je to odlučeno i da će predlog biti iznet pred Skupštinu grada Pančeva.

    Ipak, u zvaničnom saopštenju koje smo dobili od Gradske uprave Pančeva 13. februara 2018. godine piše da je Gradska uprava grada Pančeva donela odluku. Mediji su samo preneli ono što im je saopšteno., a pred vama je printskrin saopštenja koje smo dobili.

     

    Da bi došlo do promene imena ove pančevake ustanove kulture, zaista je potrebno da predlog (kojeg zvanično nije bilo) prođe glasanje u Skupštini.

    –  Nemamo pozorište pa da scenu nazovemo po Nebojši. Ideja kako mu se odužiti još nije iskristalisana, a da li će u budućnosti biti podneta inicijativa da uspomenu na njega trajno sačuvamo, nažalost, najmanje zavisi od mene – dodao je Rotar u svojoj izjavi za Novosti.

    Kada se nalet tuge za pokojnim Glogovcem stišao, stručni krugovi su pristupili temi o preimenovanju pančevačke ustanove kulture.

    – Jovan Jovanović Zmaj, Mika Antić, Miloš Crnjanski i Ilija Milosavljević Kolarac samo su neka od imena koja su zadužila naš grad – istakao je gradonačelnik Saša Pavlov.

    O ovoj temi, portal 013info je pisao više puta

    PANČEVO: Godinu od smrti Nebojše Glogovca – Kulturni centar i dalje čeka na promenu imena

    PAVLOV: Do kraja godine Kulturni centar Pančeva će poneti ime Nebojše Glogovca

    SKUPŠTINA PANČEVA: Odbijen predlog da se potvrdi odluka da Kulturni centar ponese ime Nebojše Glogovca

    Kada će Kulturni centar Pančeva poneti ime Nebojše Glogovca

     

     

    Kulturni centar Pančeva ipak neće poneti ime Nebojše Glogovca bar još neko vreme. Prema izjavi koju je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov dao Večernjim novostima cela priča oko preimenovanja je zapravo zabuna.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura