• Zbog čega pančevačka vlast obmanjuje javnost?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dodela priznanja „Počasni građanin Pančeva“ direktoru ZF Serbia Milanu Grujiću otvorila je nekoliko pitanja. Pitanje koje nas danas zanima je zbog čega pančevačka vlast obmanjuje javnost?

    Ako se sećate priče da su novinari proterani sa sednica Gradskog veća, setićete se i odgovora koji smo dobili iz Gradske uprave, a u kome smo tada pronašli jednu neistinu. Tada smo ustanovili da je u odgovoru obmanuta javnost kako je Grad Pančevo je u proteklom periodu ocenjen od strane relevantnih institucija kao jedna od najotvorenijih, najodgovornijih i najtransparentnijih lokalnih samouprava u Republici Srbiji, a po oceni tih istih relevantnih institucija Pančevo je izgubilo poene i njegov rejting je pao.

    Neistina koja je otkrivena prekjuče je da će Gradsko veće nastaviti, kao i do sada, da radi transparentno i da obaveštava javnost i medije o svom radu davanjem informacija, održavanjem konferencija za novinare, direktnim kontaktom sa predstavnicima medija kroz davanje izjava i intervjue i stvaranjem uslova za upoznavanje građana sa radom, aktima i odlukama donetim na sednicama Gradskog veća, te objavljivanjem informacija putem interneta. To se ne dešava. 

    Poslednje oduke sa sednice Gradskog veća objavljene su 20. septembra. Delovalo je da Gradsko veće uopšte ne zaseda. Međutim dokument o Predlogu za dodelu zvanja Počasnog građanina dokazuje suprotno.

    Na dokumentu piše da je 17. oktobra održana sednica ovog organa vlasti, a to nigde nije objavljeno pre zakazivanja vanredne sednice Skupštine grada 5. novembra. Na delu sajta gde su se uvek objavljivale odluke Gradskog veća te odluka nema. Znači nije „kao i do sada“ tj. kao onda.

    Dakle Gradsko veće Pančeva zaseda, donosi odluke, ali se te odluke kriju. Od koga i zašto? Šta se to dešava iza zatvorenih vrata gradske vlade? I u čije ime zaboga oni rade ako od pančevačke javnosti kriju svoj rad?

    Rado bismo pitali ljude na vlasti, ali nažalost oni na pitanja upućena iz naše redakcije ne odgovaraju.

    Transparentno.

     

    Dodela priznanja „Počasni građanin Pančeva“ direktoru ZF Serbia Milanu Grujiću otvorila je nekoliko pitanja. Pitanje koje nas danas zanima je zbog čega pančevačka vlast obmanjuje javnost?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo