Petak, 23. Septembar 2016 - 20:30 - 21:30

14. ETHNO.COM FESTIVAL – Grupa Nit

U okviru 14. ETHNO.COM festivala u petak, 23. septembra, u 20:30 biće održan koncert grupe „Nit", u dvorani Kulturnog centra. 

Grupa Nit izvodi tradicionalne pesme iz različitih krajeva sveta: sa Balkana, iz Rusije, Indije, Irske, Finske, Kazahstana, Azerbejdžana, Južne Amerike, iz arapskih zemalja, romske, vlaške melodije i još mnogo toga. Akustičnim instrumentima (gitara, tambura, violina, perkusije) pokušava da dočara izvorni melos ovih kultura uz ženski troglas. Takođe se bavi i autorskim radom, kao i specifičnom obradom poznatih pop pesama. U proteklih šest godina nastupi su bili brojni: svirke, koncerti i festivali širom Srbije, ali i gostovanja u televizijskim i radio emisijama. Naziv grupe simbolično predstavlja nit koja povezuje različite kulture i jezike, a takođe i članove benda dobrom energijom, koju, pre svega, proizvodi ljubav prema muzici i težnja ka neprekidnoj potrazi za egzotičnim melodijama.

Članovi Niti su Ivana Munđa (vokal i tambura), Tamara Cakić (vokal i daire), Tamara Komatović (violina i vokal) i Vlada Krunić (gitara).

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Petak, 23. Septembar 2016 - 20:30 - 21:30