Četvrtak, 22. Septembar 2016 - 20:30 - 22:00

14. ETHNO.COM FESTIVAL – Grupa Vrelo

Koncert grupe „Vrelo", u okviru 14. ETHNO.COM festivala biće priređen u četrtak, 22. septembra, 20:30, u dvorani Kulturnog centra. 

Muzika grupe Vrelo je jednostavan, prirodan i logičan, ali neobičan i originalan spoj tradicionalnog srpskog pevanja i novijih muzičkih pravaca (pank, rok, rege, dab, tehno). Ona je most između nekada i sada, tamo i ovde. To je muzika za igru (za kolo, ritual, za dens arenu), za ljubav i nadu, za suze i za radost. Vrelo čuva muzički genetski kod u „specijalnoj ambalaži” i tako donosi novu vrednost na svetsku muzičku scenu. Vrelo je umetnost, kultura, zabava, burleska.

Na BBC-jevom konkursu za „Sledeću veliku stvar” (BBC`s The Next Big Thing 2007) u konkurenciji preko 2500 izvođača iz 88 zemalja, Vrelo je nastupalo u Londonu u „Mejda Vejl” (Maida Vale) studiju i plasiralo se na drugo mesto ovog prestižnog takmičenja pesmom „Pošle mome”. U žiriju su bila najveća imena svetske muzičke scene, između ostalih i Najl Rodžers, (producent Dejvida Bouvija) i Vilijam Orbit (čovek koji je producirao jedan album Madone).

Od tada uspešno nastupaju na velikim festivalima i prestižnim klubovima velikih evropskih gradova (Pariz, Berlin, London, Oslo, Prag, Grac, Sankt Peterburg, Budimpešta, Cirih...). U Srbiji sviraju na svim značajnim festivalima (Egzit, Guča, Nišvil, Zaječarska gitarijada, BELEF).

Krajem leta 2003. godine Vrelo učestvuje na snimanju muzike za film „Život je čudo” Emira Kusturice. Ova saradnja se nastavlja 2007. godine kada Vrelo postaje deo ekipe Kusturičine pank opere „Dom za vešanje”. Opera je premijerno izvedena i igrana u Parizu u Operi Bastilja (L'Opéra Bastille) tokom leta 2007. godine. 2009. godine Vrelo je dobilo nagradu „Oskar popularnosti” u RS za album godine.

Članovi Vrela su Nataša Tomić (vokal), Stanko Tomić (bas gitara,  gitara), Zlatko Sakulski  (bubnjevi, udaraljke, gitara), Marijana Bizumić (vokal), Ivana Jovanović (vokal, harmonika, klavijature), Brankica Ivanković (vokal) i Maja Martić (vokal).

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 22. Septembar 2016 - 20:30 - 22:00