Subota, 19. Mart 2016 - 15:00

17. kolo Prve JBFL: FK ‚‚Dinamo 1945" - FK ‚‚Borac" Starčevo

 

U 17. kolu Prve Južnobanatske fudbalske lige na Gradskom stadionu biće odigran lokalni derbi dva dugogodišnja rivala - ‚‚Dinama 1945" i ‚‚Borca". Iako je ‚‚Dinamo" lider prvenstva, bez poraza, a ‚‚Starčevci sedmoplasirana ekipa na tabeli, mečevi ova dva tima uvek su prava poslastica za gledaoce i prilika da se ‚‚pecnu" komšije. 

Fudbaleri ‚‚Dinama 1945" su dominantni u ovoj ligi od samog starta i čini se da bi moralo da se desi pravo čudo kako se oni ne bi sledeće godine takmičili u višem rangu, Banatskoj zoni. Oba kluba su imala svoje probleme u prethodnim sezonama, ‚‚Dinamo 1945" je krenuo od nule i posle jedne i po sezone nalazi se na pragu ulaska u četvrti rang fudbalskih takmičenja. Sa druge strane, osim finansijskih poteškoća Starčevci su prethodnih godina mučili muku sa igračkim kadrom i rezultatima, što je na kraju prošle sezone dovelo do njihovog ispadanja iz Banatske zone u Prvu Južnobanatsku fudbalsku ligu. ‚‚Borac" je na početku ove sezone beležio promenljive rezultate, ali su u drugom delu jeseni stabilizovali formu i sada se nalaze na sredini tabele.

U ovom duelu ‚‚Dinamo 1945" je svakako favorit zbog kvaliteta sastva i zbog pozicije na tabeli, ali Starčevci su u prošlosti znali da savladaju pančevački tim na Gradskom stadionu u sličnim situacijama, kada niko nije verovao da je moguće da dođu do bodova. U prvom susretu ova dva tima u Starčevu ‚‚Dinamo 1945" je slavio rezultatom 1:2 u veoma neizvesnom i interesantnom meču, što govori da, bez obzira na formu, do pobede u lokalnom derbiju nije uvek lako doći.

Oba tima su prolećni deo sezone počeli pobedama. ‚‚Borac" je na svom terenu savladao ‚‚Budućnost" iz Alibunara rezultatom 3:1, dok je ‚‚Dinamo" u Gaju bio bolji od poslednjeplasiranog ‚‚Partizana" rezultatom 5:1. 

‚‚Dinamo 1945", bez poraza, sa sedam pobeda na domaćem terenu, zauzima prvo mesto na tabeli sa 43 osvojena boda, dok je ‚‚Borac" sa 20 bodova manje na 7. mestu. 

Subota, 19. Mart 2016 - 15:00