Subota, 16. April 2016 - 19:30

17. kolo Super B lige: ŽRK ‚‚Dinamo" - RK ‚‚Topličanin"

Meč između ‚‚Topličanina" iz Prokuplja i pančevačkog ‚‚Dinama" u Hali sportova na Strelištu za domaće rukometaše dolazi sa posebnim isčekivanjem, pošto je ekipa iz Prokuplja jedna od dva sastava koji su u jesenjem delu prvenstva uspeli da ih savladaju (24:26). Uz to lider Super B lige ima nameru da pobedom dodatno učvrsti poziciju na tabeli, ali i da nastavi seriju pobeda na domaćem terenu - osam utakmica i osam pobeda u ovoj sezoni. 

‚‚Topličanin" neće biti nimalo lak protivnik, što su pokazali u prvom duelu dva tima. Ipak, ova ekipa igra znatno slabije na gostujućim terenima, pa su tako na gostovanjima savladali samo poslednjeplasirani ‚‚Metalac" iz Valjeva, ekipu koja nema nijednu pobedu. Uz to imaju pet poraza i jedan remi kada ne igraju u svojoj Hali sportova. Bez obzira na to, igrači ‚‚Dinama" znaju koji im je cilj i znaju da će samo uz maksimalno zalaganje i ozbiljnost doći do pobede u ovom duelu

Zbog EHF nedelje, nedelje u kojoj se pravi pauza u prvenstvima zbog takmičenja reprezentacija, sve ekipa Super B lige su imale dve nedelje da  se prirpeme za mečeve 17. kola, a rukometaši ‚‚Dinama" su to iskoristili da se oporave od sitnih povreda i da pred završnicu prvenstva blago odmore igrače koji su nosioci igre, što ne važi za Jovana Stojanovića i Milomira Radovanovića, koji su sa juniorskom reprezentacijom Srbije bili u Gruziji, gde su kroz kvalifikacije izborili učešće na Evropskom prvenstvu. ‚‚Dinamo" je međutim odigrao jednu prijateljsku humanitarnu utakmicu sa prvoligašem iz Jabuke u kojoj je trener Ivan Petković imao priliku da da šansu igračima koji na terenu provode manje vremena, kao i da isproba nove taktičke zamisli. 

Železnički rukometni klub ‚‚Dinamo" zauzima prvo mesto na tabeli Super B lige sa 26 bodova, dok je ‚‚Topličanin" na četvrtoj poziciji sa utakmicom manje i 19 osvojenih bodova. 

Radivoja Koraća bb
26101 Pančevo
Serbia
Subota, 16. April 2016 - 19:30