Subota, 5. Mart 2016 - 15:00 - 18:00

17. Ženski dan povodom 8. marta

događaj

 

PANČEVO - U subotu, 5. marta u trajanju od 15h - 18h u prostoru dvorane „Apolo” Doma omladine biće održan 17. Ženski dan. Ovim događajem biće obeleženo dve godine održavanja Ženskog dana u Pančevu.

Parola 17. Ženskog dana je "Hoću platu, a ne ratu i kamatu", a voditeljka radionice je Marina Balaž, diplomirana kulturološkinja. Marina je jedna od inicijatorki Ženskog dana u Pančevu, zajedno sa Marijanom Jović i Marijom Subašić. Završila je dodiplomski program u Centar za ženske studije Beograd, i trenutno pohađa Školu za branitelje i braniteljke ljudskih prava pri CIVIL RIGHTS DEFENDERS. Marina je omladinska liderka sertifikovana od strane Napor - Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada.

17. Ženski dan organizovan je povodom 8. marta, i na njemu će se razgovarati o značaju obeležavanja ovog datuma, ženskim pravima i ženskom organizovanju. Godinama unazad na ovaj dan žene dobijaju različite poklone i cveće bez konkretnog osvrta na ideju i koncept koji ovaj praznik nosi. Razgovaraće se o tome zašto se proslavlja 8. mart, koje žene su zaslužne za to što mi danas uživamo pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na legalan abortus, pravo na nasleđivanje imovine, pravo na razvod, pravo na rad i jednake plate.. Projekat podržava Rekonstrukcija Ženski fond.

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Subota, 5. Mart 2016 - 15:00 - 18:00