Subota, 18. Jun 2016 - 11:00 - 14:00

20. Ženski dan – Sama svoja bike majstorka

 

U subotu, 18. juna u trajanju od 11h do 14h, u prostoru dvorane Apolo biće održan 20. Ženski dan – Sama svoja bike majstorka. Ovo je ujedno i poslednji Ženski dan pred letnju pauzu. Voditeljke radionice su Nina Đurđević Filipović I Ivana Miučič.

Nina koristi biciklizam u aktivističke svrhe – za LGBT prava, za mirovni aktivizam i žensko zdravlje. ali i za putovanje i avanturu. Ivana je po profesiji profesorka fizičkog vaspitanja, biciklistkinja od svoje pete godine, bivša državna prvakinja u drumskom biciklizmu. Trenutno aktivistkinja u Gaytenu I ponosna tetka tri klinca i jedne klinceze.

Cilj radionica je da ohrabri i nauči žene kako da znaju same da se pobrinu za osnovne popravke bicikla. Bicikla je krajnje jednostavna i genijalna mašina i jako je lako ovladati osnovama. Promena bušne gume, lepljenje flekica, skidanje točkova, skidanje lanca, promena sedišta, volana... sve su to stvari koje je jednostavno uraditi i nema razloga da se daje novac na popravke ili troši vreme, Dodatno, putovanje natovarenim biciklom postaje sve popularnije. Ima i žena koje putuju same svetom, kao Snežana Radojčić na primer. Želimo da vas podržimo da se i vi možda pustite u ovakve avanture. Ukoliko izlazite na drum na duže staze neophodno je da znate same da popravite svoj bike. 

Poželjno je da žene ponesu: pumpe, skidače za gume i francuske ključeve koji pašu maticama na njihovim bajkovima.

KONTAKT mail:  [email protected]

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Subota, 18. Jun 2016 - 11:00 - 14:00