Subota, 13. Februar 2016 - 13:00 - 15:00

Edukativna radionica o prevenciji polno prenosivih infekcija i HIV-a za mlade

poster

 

AS Centar i Kompas - Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side (KOMPAS),organizuju besplatnu edukativnu radionicu namenjenu srednjoškolcima, studentima i mladima koji imaju od 15 do 30 godina, na teme prevencije polno prenosivih infekcija i HIV-a, u okviru Nacionalne kampanje „Ko je heroj? - Budi i ti AS promocije zdravlja mladih“.  

Radionica će se održati u Pančevu u subotu 13. februara sa početkom u 13 časova i ciljem da se mladi upoznaju sa osnovama reproduktivnog i seksualnog zdravlja sa fokusom na prevenciju polno prenosivih infekcija i HIV-a i da steknu veštine tolerantnog pristupa u radu sa osetljivim grupama (komunikacijske i veštine nenasilja).  

Besplatne edukativne radionicena teme prevencije polno prenosivih infekcija i HIV-a se organizuju u okviru projekta "Mladi koji žive sa HIV-om udruženi za zastupanje svojih interesa doprinose unapređenju svog položaja“ koji sprovodi Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om „AS“ u partnerstvu sa Krovnom organizacijom mladih Srbije (KOMS) i Kancelarijom za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave grada Beograda „GNEZDO“, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije(MOS).

Predavač:

Djurica Stankov je rođen 1976 godine i jedan je od retkih osoba u Srbiji, koja se ne stidi svog zdravstvenog stanja. Predrasude, diskriminacija, upiranje prstom i etiketiranje su svakodnevni izazovi sa kojima se suoćava. Iako sa HIV-om živi već 12 godina, smelim koracima ide kroz život i koristi svaku priliku da svojim iskustvom utiče na promenu svesti društva i da ukaže na važnost odgovornog ponašanja mladih ljudi u međuljudskim odnosima, posebno se fokusirajući na zaštitu reproduktivnog zdravlja, prevenciju nasilja, torture, korupcije, diskriminacije, seksualno prenosivih infekcija i HIV-a.

Svetog Save 10
Pančevo
Serbia
Subota, 13. Februar 2016 - 13:00 - 15:00