Subota, 25. Jun 2016 - 20:00

Ex Teatar Fest: Predstava „Žaba”

 

U subotu, 25. juna u 20 časova, u dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo biće izvedena predstava „Žaba”, po tekstu Geze Čata. Predstavu će igrati Senćansko-mađarsko kamerno pozorište.

„Žaba” je eksperimentalna predstava, inspirisana životom i delima Geze Čata, poznatog subotičkog pisca, psihijatra, violiniste, kritičara, morfiniste, ubice. Njegov životni put je uzbudljiv i dramatičan koliko i njegova dela. Početna tačka za ovaj komad je bila pripovetka „Žaba” koju je napisao početkom 20. veka. Ne znajući, Čat je kroz ovu pripovetku na jeziv način opisao i predvideo svoju tragičnu sudbinu. Predstava istražuje nit koja povezuje san i javu, život i imaginaciju jednog genijalnog i izvitoperenog uma.

„Nakon što sam pročitao pripovetku, shvatio sam da je ’Žaba’ priča koju bih rado postavio na scenu. Atmosfera priče me je odmah privukla i stimulisala da domaštam svet u kojem ništa nije kao što izgleda. Svet gde čovek od samog sebe dobija informaciju da treba da ubije svoju ženu, a glasnik te vesti je jedna ogromna žaba. Šta se dešava kada se čovek probudi u svojoj pripoveci?” Andrej Boka

Režija: Andrej Boka

Kostimograf: Robert Rutonić

Kompozitor: Milan Vejnović

Igraju: Đerđi Virag, Arnold Pap, Timea Lorinc, Robert Rutonić, Zoltan Devai, Mate Nešić

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Subota, 25. Jun 2016 - 20:00